Tests. Vai jums ir nosliece uz depresiju?

Mazāk par 120 punktiem
Jūs esat optimisma un dzīvesprieka pilns, vienmēr spējat saglabāt skaidru prātu un humora izjūtu. Esat noskaņots sasniegt iecerēto un dodat priekšroku konkrētai rīcībai, nevis tukšām runām. Spējat atrast pozitīvo pat šķietami bezcerīgās situācijās. Depresija jums ir neizprotama parādība – kā var sūdzēties par dzīvi, ja tā ir tik skaista.

No 120 līdz 160 punktiem
Sīkas nepatikšanas, piemēram, saplēsta glāze vai nepārtrauktas lietavas atvaļinājuma laikā, diez vai spēs jūs izsist no līdzsvara. Taču, sadūries ar nopietnākām problēmām, jūs ne vienmēr zināt, kā rīkoties tālāk: meklējat atbalstu, līdzjūtību, reizēm arī kādu plecu, uz kura paraudāt. Līdz depresijai jums vēl tālu, tāpēc centieties būt patstāvīgāks, citādi riskējat agrāk vai vēlāk kļūt par apstākļu upuri.

Virs 160 punktiem
SOS! Tūlīt pat metiet pie malas grūtsirdību! Aizejiet ciemos, uz kino, pastaigājiet pa parku vai veikaliem. Eksistē arī tādas lietas kā saldējums, šokolāde, baseins. Ja domājat, ka ar to visu nepietiek, lai atbrīvotos no melnās melanholijas un ieraudzītu, ka arī pelēkā dienā pasaule ir krāsaina, iespējami drīzāk jādodas pie ārsta, jo, visticamāk, jums ir nopietna depresija un laiks celt trauksmi.

Pievienot komentāru