Unikāls gadījums: Pārim piedzimst dvīņi kuri pārsteidz pat ārstus! FOTO,VIDEO

2

Uzreiz pēc mazuļu dzimšanas ārsti konstatēja: Šie bērni – «Spoguļattēla» dvīņi. Šādi bērni piedzimst ļoti reti un izsauc īpašu interesi ārstiem un vieglu šoku vecākiem.

3

Lieta tāda, ka «spoguļattēla» efekts var izpausties dažādi. Mēs esam pieraduši, ka dvīņi ir gandrīz visā līdzīgi. Tomēr šādos gadijumos viņi kļūst viens otram kā spoguļaatēla kopija. Ka piemēram – Viens labrocis, bet otrs kreilis, vienam ir iekšējo orgānu standarta novietojuma struktūra, bet otram viņi var atrasties pretējās pusēs. Apmēram 25 % identisko dvīņu piedzimst ar šādām neparastām, atšķirīgām vienam no otra iezīmēm.

4

Iemesls šādam «spoguļattēla» efektam slēpjas tanī, ka apaugļota olšūna sadalās vēlākā grūtniecības stadijā. Ārsti piebilst, ka šūnas dalīšanās šajā gadījumā notikusi 10 dienā pēc apaugļošanas, bet ja tas būtu noticis 2 dienas vēlāk tad mazuļi varētu piedzimt kā siāmas dvīņi.

Šajā ģimenē dvīnis – «Spoguļattēls» ir Lukass viņa sirds, liesa un aknas, ir pretējā pusē. Mazuļi aug fiziski veseli un ir tikpat aktīvi kā jebkurš mazulis radot prieku jaunajiem vecākiem.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru