“Upes vidū zirgus nemaina.” Jauns Levita izteiciens smīdina tautu

Sociālajos tīklos populārs kļuvis jauns Valsts prezidenta Egila Levita izteiciens, kuru viņš paudis televīzijā. Prezidents mazliet pārfrāzējis pazīstamo teicienu – uz pārceltuves zirgus nemaina, sakot “upes vidū zirgus nemaina”.

Jauno izteicienu aktīvi komentē soctīklu lietotāji. “Nez, ko upē vispār ar zirgiem parasti dara?”, “A ko varētu mainīt upes vidū? Varbūt telefonam SIM karti?”, “Ar zirgu upē nelien”, “Upes vidū zirgi slīkst” – par Levita teikto spriež komentētāji.

Tomēr ir arī tādi, kuri aizstāv prezidentu, norādot, ka viņš to tieši tulkojis no angļu valodas. “Nu ko var piesieties katram vārdam. “Don’t change horses in the middle of a stream” – ir oriģinālā. Nu un tad?” raksta komentāra autore.

Jau vēstīts, ka gada nogalē lielu ažiotāžu izpelnījās Levita teiktais par Covid-19. Levits Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodiens jautājums” norādījis, ka cīņā ar pandēmiju vislielākā motivācija, “protams, ir nesaslimt un sliktākajā gadījumā nenomirt”. Tad prezidents piebildis: “Tie cilvēki, kuri ir nomiruši no Covid, tiem, protams, šie Ziemassvētki arī nebūs…”

Pievienot komentāru