Vai esi aizdomājies, kāpēc viesnīcās nav 420. numuriņa?

Iespējams, jau agrāk būsi pamanījis šādas plāksnītes

1

Ar 420. numuriņa trūkumu viesnīcu administrācijas cīnās ar viesiem, kas vēlas uzsmēķēt marihuānu.

2

Pirmās šādu soli spēra ekskluzīvās un dārgās viesnīcas. Un viss tikai tāpēc, ka marihuānas cienītāji parasti izvēlējās šāda numura istabiņās rīkot ballītes, pēc kurām numuriņš bija pilnībā sagrauts.

3

Agrāk istabiņu numuriņus atzīmēja ar metāla cipariņiem, bet tie bieži zuda, jo zālītes cienītāji tos paņēma piemiņai.

4

Kāpēc zālītes smēķēšanas fani ar godbijību attiecas pret šo numuru? Visizplatītākā versija ir šāda: 1971. gadā studentu grupa no Kalifornijas gatavojās smēķēt pēc stundām 16:20 pie Luija Pastora statujas. Vēlāk tradīcija iesakņojās un izplatījās, turklāt skaitlī 420 ir pārvērties datums 20. aprīlis (4/20 saīsinātā versijā, kādā ASV raksta datumu), kas tagad tiek uzskatīta par Marihuānas dienu vai par Dienu cīņā par marihuānas legalizāciju.

5

Viesnīcu vadītāji izgrozās dažādi. Piemēram, daudzās Kolorādo viesnīcās šo numuriņu apzīmē kā 419,9. Bieži lieto arī 419+1.

6

Bet 420. istabiņa nav vienīgā, no kuras izvairās. Filmas “Mirdzums” (Stīvena Kinga grāmatas ekranizācija) dēļ, daudzi sāka baidīties no telpām, kas numurētas ar 237 vai 217. Turklāt daži viesi cenšas neapmesties telpās, kuru numuri sakrīt ar dzīvokļu skaitļiem, kuros bojā gājušas labi pazīstamas personas: Martins Luers Kings Juniors (306), Dženisa Džoplina (105), Džimijs Hendrikss (507), Vitnija Hjūstone (434).

7

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru