Vēl no rīta šī meitenīte bija vesela. Pēc 10 stundām ārsti cīnījās par viņas dzīvību. FOTO

No rīta, kad notika negadījums, vecāki posa meitu, lai dotos uz pamatskolu, Millija bija jautra un dzīvespriecīga. Tomēr skolā meitene sāka justies stipri nogurusi. Tad viņa nobālēja un viņai sākās drudzis. Pusdienlaikā, kad Millija tika nogādāta slimnīcā, ārsti fiksēja viņas ķermeņa temperatūru- 40,3 ° C!

1

Pie jau esošajiem simptomiem pievienojās jauni. Meitenes ķermenis pārklājās purpura krāsas izsitumiem. Bet pati Millija bija tik novārgusi, ka pati nevarēja pakustēties.

2

Par laimi, ārsti ātri noteica diagnozi un ķērās pie ārstēšanas. Izrādījās, Millija ir saslimusi ar meningītu- galvas un muguras smadzeņu apvalka vīrusinfekciju. Viņai tika injicētas pretvīrusu zāles. Bet, tā kā meitenes stāvoklis bija ļoti slikts, viņu pārcēla uz Mančesteras slimnīcas intensīvās terapijas nodaļu.

3

Meitenes dzīvība balansēja uz robežas starp dzīvību un nāvi. Par laimi, Millija izrādījās īsta cīnītāja un briesmīgā slimība atkāpās.

4

Tims un Luīze Dausoni ir bezgalīgi pateicīgi ārstiem, kuru profesionalitāte ļāva glābt viņu meitas dzīvību. Tāpat viņi vēlas pievērst citu vecāku uzmanību slimības raksturīgajām pazīmēm. Jo meningīts ir neticami bīstama saslimšana. Ir ļoti svarīgi to laikus atklāt un iespējami drīz sākt ārstēšanu.

5

Bērniem, kuri ir saslimuši ar meningītu, jāpievērš uzmanību šādiem simptomiem:

  • augsta temperatūra
  • samazināta apetīte līdz pilnīgam atteikumam no pārtikas
  • palielināta miegainība un bezcēloņa nogurums
  • galvassāpes
  • drudzis
  • nespēja pieliekt zodu pie krūtīm (un, ja jūs noliekot bērnu uz muguras, pielieciet galvu pie krūtīm, tad viņš instinktīvi saliec ceļgalus)

6

Tāpat raksturīgi simptomi ir slāpes un purpura krāsas izsitumi. Tomēr labāk ātrāk atpazīt slimību un uzsākt ārstēšanu, pirms parādās pēdējie divi simptomi. Slāpes un izsitumi tiek uzskatīti par ļoti sliktu pazīmi, kas liecina, ka slimība ir aizgājusi pārāk tālu.

7

Par laimi, Millijai briesmas jau ir garām. Viņai tika izrakstīta no slimnīcas un viņa turpina atgūties mājās. Viņas vecāki vēlas, lai par meningīta briesmām uzzinātu pēc iespējas vairāk cilvēku. Ja šis stāsts neatstāj tevi vienaldzīgu, tad dalies tajā ar draugiem. Varbūt zināšanas par slimības simptomiem glābs kādu dzīvību.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

COMMENTS

Pievienot komentāru