VIDEO: Mazā zvaigzne. 15 gadus vecā Gofa Vimbldonā liek par sevi runāt tenisa pasaulei


Latvijas tenisistiem Vimbldonas “Grand Slam” šoreiz neizdevās tik iespaidīgs kā bija cerēts, un tikai Anastasija Sevastova spēja pārvarēt pirmo kārtu.

Turnīra otrajā nedēļā vienspēļu turnīros gaidāmas izšķirošās spēles, un papildus ierastajiem favorītiem un favorītēm milzīgu uzmanību izpelnīsies arī jaunā ASV tenisiste Korija Gofa, kura ir jaunākā spēlēja Vimbldonas vēsturē, bet pamanījusies palikt turnīrā arī līdz otrajai nedēļai.

Anastasija Sevastova Vimbldonā paveica savu minimālo uzdevumu, sekmīgi tiekot pāri pirmajai kārtai, kurā viņa varēja spēkoties ar kvalifikācijas uzvarētāju, taču otrajā kārtā iespējas izmantot neizdevās un nācās izstāties.

Ernests Gulbis tikmēr bija izstājies jau pirmajā kārtā, zaudējot trīs setu mačā, bet Aļona Ostapenko cieta vienu no neglītākajiem zaudējumiem visā turnīrā, arī izstājoties pirmajā kārtā. Lai arī tobrīd bukmeikeri to par īpašu sensāciju nemaz neuzskatīja, tas tāpat bija pamatīgs kritiens no pagājušās sezonas pusfināla sasniegšanas.

Ja latviešiem šoreiz sensācijas neiznāca, tad pavisam bez tādām gan nepalika. Vimbldonas “Grand Slam” jau atkal sarūpējis vairākus pārsteidzošus rezultātus gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē, un pagaidām visvairāk izceļams 15 gadus vecās amerikānietes Korijas Gofas paveiktais.

Gofa jau līdz ar “wild card” saņemšanu bija nodrošinājusi savu vietu vēstures lappusēs, jo līdz ar to viņa kļuva par Vimbldonas visu laiku jaunāko spēlētāju pamatturnīrā. Izloze viņai nebija īpaši vēlīga, pretiniekos sniedzot slaveno Venusu Viljamsu, kuru Gofa uzskata par vienu no saviem elkiem. Taču Gofa prata pārsteigt un uzvarēt par spīti mazajām izredzēm, kuras viņai bija piedēvējuši bukmeikeri.

Jau ar uzvaru pār Venusu Gofa būtu atstājusi lielisku iespaidu, taču sekoja vēl spēcīgāks turpinājums, un tagad viņa ir sasniegusi astotdaļfinālu. Arī tajā viņa nebūs favorītes lomā – mačā pret titulēto rumānieti Simonu Halepu Gofas iespējamo uzvaru sporta totalizatora “Betsafe” bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 4.55.

Savukārt iespēja, ka Gofa uzvarēs vismaz vienā setā, saņēmusi koeficientu 2.24.

Gofa arī vairs ne tuvu nav pašu galveno favorīšu sarakstā. Lai gan viņai neapšaubāmi būs grūti pārvarēt jau nākamo kārtu, nemaz nerunājot par tikšanu finālā, “Betsafe” bukmeikeru veidotajā favorītu sarakstā viņa ieņem dalītu septīto vietu ar triumfa koeficientu 21.00. Par pašu galveno favorīti šajā turnīra stadijā tiek izvirzīta Ešlija Bārtija (koeficients 3.50), bet Karolinai Pliškovai koeficients ir tikai nedaudz augstāk (4.50).

Slavenā Serēna Viljamsa savukārt ir trešajā vietā (6.50), bet īpaši jāizceļ Petra Kvitova, kura lielajā tenisā atgriezusies pēc smagas plaukstas traumas, kas radās, laupītājam iebrūkot viņas mājās. Kvitovai atgriešanās izdevusies lieliski, un viņas iespējas celt virs galvas pašu galveno balvu tiek vērtētas ar koeficientu 8.00.

Vimbldonas tenisa turnīrā ir iespēja arī prognozēt ticamāko finālu, un bukmeikeri par tādu uzskata Bārtijas un Pliškovas tikšanos (koeficients 4.50). Fināls paredzēts nedēļas nogalē, kamēr astotdaļfinālu cīņas sāksies jau 8. jūlijā.

Pievienot komentāru