Jums būs nepieciešams:
Kūkas kārtām:
- 1 glāze piena
- 5 glāzes miltu
- 400 g margarīna
Pildījumam:
- 3 olu dzeltenumi
- 2,5 glāzes cukura
- 250 g sviests
- 1 glāze piena
- 0,5 glāzes miltu
Kārtu pagatavošana
Uz dēlīša uzberiet 5 glāzes miltu. Pievienojiet margarīnu, istabas temperatūrā, un grieziet ar nazi vienādās skaidiņās.
Lēnām uzlejiet 1 glāzi piena, ātri samīciet mīklu. Turpiniet līdz mīkla nelīp pie rokām un dēlīša.
Sadaliet mīklu uz pusēm, katru daļa vēl 7 gabalos (kopā 14 daļās).
Izlīdziniet ļoti plānā kārtiņā. Pārnesiet uz tīras, sausas pannas, izlīdziniet.
Cepiet 200 grādos, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas (5-7 minūtes). Ir svarīgi, lai tās nepārceptos. Rūpīgi noņemiet ar platu nazi, jo kūkas kārtas ir ļoti trauslas.
Atgriezumus lieciet uz cepešpannas un cepiet līdz tie paliek gaiši brūni. Kad tie atdzisuši, sasmalciniet lielās drupačās.
Krēma pagatavošana
3 olu dzeltenumus samaisiet ar 3 ēdamk. cukura, pievienojiet 3 ēdamk. miltus. Samaisiet. Atšķaidiet ar nelielu daudzumu piena līdz iegūstat ķīseļveida masu.
Atlikušo pienu (0,5 litri) liek vārīties un ielej iepriekš pagatavoto masu, pa laikam apmaisot. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesē. Sakuļ sviestu ar 2 ēdamk. cukura. Pa karotītei pievieno olu krēmu un kuļ ar vidēju ātrumu līdz vienmērīgai konsistencei.
Katru kārtiņu pārklāj ar plānu krēma slānīti un kārto vienu virs otras. Sasmalcinatās drupačiņas pārkaisa kūkai. Atstājiet nedaudz drupačiņu!
Kūku pārklājiet ar dēlīt un akurāti lieciet virsū nelielu slogu. Piemēram, katliņu ar ūdeni. Tā atstājiet uz nakti. No rīta noņemiet slogu. Sānos notecējušo krēmu izlīdziniet un apkaisiet ar atlikušajām drupatām.
Pagatavot “Napoleona” kūku mājās ir daudz vieglāk, nekā jūs domājat!
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru