Viņas piedzima ar kopā saaugušām krūtīm. Vecāki nolēma māsiņas atdalīt, un tagad viņas vairs nepazīt! FOTO

Siāmas dvīņu piedzimšana nav tik reta parādība, kā tas šķiet pirmajā acu uzmetienā. Pat atšķirt dažādus tiem: išiopagi (savienoti astes kaula, gurnu rajonā),  pigopagi (savienoti apakšējā mugurkaula un iegurņa daļā, un savienoti mugurām),  omfalopagi  (savienoti vēdera rajonā), ksifopagi (savienoti pie krūtīm). Pie pēdējām pieder arī māsiņas Sīla un Šeila Oldesbijas, kuras piedzima Indianā.

Jaundzimušie bija ļoti vāji, un viņu vecāki neticēja, ka abas māsas izdzīvos. Ārsti deva viņām 5 līdz 25% izredzes izdzīvot. Pirmās 20 viņu dzīves nedēļas, pēc meiteņu mammas Mistijas teiktā, bija visgrūtākās un biedējošākās. Meitenes piedzima septītajā grūtniecības mēnesī, priekšlaicīgi.

 

Pēc 31. grūtniecības nedēļas Mitsijai strauji uzlēca spiediens, viņai bija ļoti slikti. Ārstiem nācās veikt ķeizargriezienu. Var teikt, ka mazajām meitenītēm bija paveicies: gandrīz visi iekšējie orgāni, izņemot aknas, viņām bija katrai savi. Bet Sīla bija vājāka par savu māsu. Viņai tika atklāta sirds slimība.

Nesen abas meitenes svinēja savu otro dzimšanas dienu. No 2 gadu dzīves, 15 mēnešus viņas ir pavadījušas slimnīcā rehabilitācijā, bet tagad katrai no māsām ir labas izredzes uz pilnvērtīgu dzīvi.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru