Viņiem šķita, ka viņa ir sajukusi prātā. Bet tad ārsti viņai palūdza uzzīmēt pulksteni…

Viņa sāka cīnīties pret medmāsām, kad tās mēģināja nomierināt viņu. Viņai bija īstas lēkmes. Viņa uzskatīja, ka slimnīcas personāls ir kaut ko pret viņu izdomājis. Pēc ārsta teiktā, viņas “smadzenes dega”. Bet viņi nevarēja saprast, kāds bija iemesls šādai uzvedībai. Tas ir ļoti rets gadījums, kad cilvēks tik pēkšņi sāk uzvesties kā nenormāls.

Tad neirologam Suhelam Najjaram pēc rūpīgas pārbaudes radās aizdomas, ka neirotiskajiem traucējumiem patiesībā var būt bioloģisks iemesls. Lai pārbaudītu savu nojautu, viņš lūdza pacientei uzzīmēt pulksteni. Un tas izglāba viņas dzīvību!

22

Lūk, ko viņa uzzīmēja. Pulksteni, kuram cipari ir tikai vienā pusē!

33

Šis zīmējums pierādīja, ka viņai cietusi tikai viena smadzeņu puslode, un to, ka slimība nav psiholoģiskas, bet neiroloģiskas izcelsmes. Pēc rūpīgas pārbaudes un biopsijas kļuva skaidrs, ka Susannai ir autoimūna slimība, ko sauc par anti-NMDA receptoru encefalītu.

Attīstoties slimībai, antivielas uzbrūk smadzenēm, izraisot to pietūkumu un bojājumus. Par laimi, ārsti ātri iedeva medikamentus, un tagad viņa ir pilnīgi vesela.

44

Slimības bīstamība slēpjas tajā, ka pacienti ar šādiem simptomiem bieži tiek hospitalizēti un diagnosticēto kā garīga rakstura traucējumi, lai gan patiesībā tie ir organiski traucējumi. Slimība var izraisīt smagu smadzeņu bojājumu un pat nāvi, bet to var arī ātri izārstēt, ja problēmu konstatē savlaicīgi.

Šodien Susanna ir pateicīga ārstiem un savam liktenim, ka pēc visa tā viņai ir izdevies palikt dzīvai.

©TOPRAKSTI.LV /FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru