Viņš 20 gadus pavadīja šajā arktiskajā alā. Lūk, ko viņš tur sadarīja! FOTO/ VIDEO

2

Kopš tās dienas Timam radās sapnis. Sākumā visi domāja, ka viņš ir traks, bet, kad cilvēki izdzirdēja ledus mūzikas instrumenta skaņas, viņi drīz vien mainīja savas domas. Beigu beigās Tims izveidoja orķestri ar nosaukumu Ledus mūzika. Šodien orķestrī ir vijole, čells, kontrabass, ģitāra, alts, bandžo, ksilofons, mandolīna un bungas.

3

Viņi uzstājas īpašā ledus alā, kurā temperatūra vienmēr ir zem nulles. Kad zālē izskan pirmās ledus mūzikas instrumentu skaņas, klausītājiem vienkārši aizraujas elpa. Tas ir patiešām neticami! Tajā ir kaut kāda maģija, ka šie mūzikas instrumenti ir gandrīz pilnībā izgatavoti no ūdens, tāpat kā cilvēka organisms.

0ee7e71061cf860ccf3b29c6823c7971

Radīt ledus mūzikas instrumentus- neticami grūts darbs, bet daudz grūtāk- saglabātu tos labā stāvoklī. Ledus pastāvīgi iztvaiko, spēlējot mūzikas instrumentu, saskarē ar mūziķa ķermeni tas nenovēršami kūst. Tas izjauc instrumenta skaņu harmoniju. Bet galvenā problēma ir telpa: nav svarīgi, cik zema temperatūra ir koncerta sākumā, ar laiku klausītāju elpošana maina temperatūru, bet instrumenti ir jāskaņo. Tādējādi ilgi šādi koncerti nevarēja turpināties.

4

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru