Vīrietis iztērē 20 gadus un 4 miljonus dolāru, lai uzbūvētu… Noasa šķirstu! FOTO

2

Gana izpeldējies pa jūru savā veidojumā, Johans nodeva savu pirmo laivu organizācijai “Noasa šķirsts”, bet Johans sāka būvēt pilna mēroga šķirstu. Šoreiz viņš nopietni iegremdējās Bībelē un nolēma būvēt šķirstu, kas atbilstu precīziem Bībeles kuģa izmēriem.

Nākamais šķirsts bija 130 metrus garš, 30 metrus plats un 23 metrus augsts. Tas bija ūdensnecaurlaidīgs, sastāvēja no 7 stāviem un svēra 2500 tonnas. Uz klāja varētu ietilpt 5 tūkstoši cilvēku! Johans un astoņi viņa sabiedrotie kopā uzbūvēja šķirstu, pamatojoties uz Bībeles norādījumiem un mūsdienu metodoloģiju.

3

Šis šķirsts viņam izmaksāja vairāk nekā $ 4.000.000! Lai konstrukciju neaizskalotu prom jūrā, tā tika fiksēta uz tērauda platformas, kas izgatavota no 20 baržām, kas agrāk bija kravas konteineri. Šķirstu var vilkt, bet tas pats nav spējīgs iziet jūrā.

Uz pieciem klājiem vietas bija vairāk nekā pietiekami, tāpēc Johans nolēma šeit izvietot dzīvniekus, kā to darīja Noass. Tiesa, vairums no tiem ir izgatavoti no poliestera!

4

Otrais šķirsts tika atvērts apmeklētājiem 2012. gadā. Papildus plastmasas dzīvniekiem, šeit ir neliels zoodārzs, kur dzīvo papagaiļi, truši un pāvi. Johans vada ekskursijas pa milzu kuģi un stāsta cilvēkiem Bībeles stāstus par plūdiem.

Uz šķirsta ir arī restorāns un divi kinoteātri. Šis dīvainais un gigantiskais šķirsts piesaista cilvēkus no visas pasaules! Šķirsts mērogs ir patiešām pārsteidzošs!

5

Pirmajā gadā šķirstu apmeklēja vairāk nekā 280000 cilvēku! Tāpat šeit tiek rīkotas konferences, kāzas un citi pasākumi. Aplūkojot šīs bildes, ir grūti noticēt, ka kaut kas tāds šodien pastāv!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru