Vismaz 11 bojā gājušie, 100 ievainotie un 1500 iznīcinātu ēku: milzu ugunsgrēks Kalifornijas vīna reģionā, kas atblāzmo pār Disnejlendu. FOTO

DC-10 gaisa kuģis izsmidzina liesmas slāpējošas ķīmiskās vielas, lai mēģinātu apturēt uguns izplatīšanos netālu no Orindžas pilsētas.

Automašīnas, mājas un dzīvnieki tika atstāti nolemtībai, nežēlīgām uguns liesmām pārņemot treileru parku.

Pārskatot savu un tuvinieku māju drupas ir grūti valdīt emocijas.

Liesmu bīstamība piespieda varas iestādes galvenokārt pievērsties tam, lai cilvēki varētu nokļūt drošībā, atstājot visu pārējo nolemtībai. Uguns teritorija aptvēra vairāk nekā 100 kvadrātjūdzes (160 kvadrātkilometrus) astoņos apgabalos.

Citviet štatā ugunsgrēks, cauri kanjoniem Oranžas apgabala kalnainu apkaimē, nodedzināja vairākas mājas un piespieda iedzīvotājus no aptuveni 1000 mājām evakuēties.

Vieni no lielākajiem ugunsgrēkiem izcēlās Napas un Sonomas apgabalos, kur atrodas desmitiem vīna darītavu, kas piesaista tūristus no visas pasaules. Dūmi bija redzami tālāk uz Sanfrancisko dienvidiem, aptuveni 60 jūdžu (96 kilometrus) attālumā.

Vairāk nekā 300 ugunsdzēsēji pūlējās ierobežot liesmas, kas atstājušas bezspēcīgus 50 000 cilvēkus.

Kenss Pimlots, Kalifornijas mežsaimniecības un ugunsdrošības departamenta direktors, sacīja, ka ugunsdzēsēji koncentrējas uz dzīvo glābšanu, nevis cīņu pret liesmām.

Tika nosūtīti papildspēki, lai palīdzētu ugunsdzēsējiem un Kalifornijas štata policistu komandierim veikt evakuāciju, klauvējot pie durvīm, lai cilvēki steigtos drošībā.

Santa Rosa, lielākā pilsēta ugunsgrēka apgabalā ar aptuveni 175 000 iedzīvotāju, tika skarta ļoti smagi.

Pilsēta zaudējusi neskaitāmas mājas un uzņēmumus, slēgusi skolas, evakuējusi slimnīcas un pansionātus.

Avārijas līnijas tika pārslogotas, zvanītājiem ziņojot par dūmiem šajā reģionā, liekot ierēdņiem lūgt, lai sabiedrība “izmantotu tikai 911, ja viņi redz nekontrolētas liesmas vai viņiem ir cita palīdzības nepieciešamība.”

Karte parāda apgabalus, kas piedzīvo aktīvus mežu ugunsgrēkus.

Avots: dailymail.co.uk

Pievienot komentāru