10 slaveno mākslas darbu noslēpumi, par kuriem nezin 90% cilvēku FOTO

Tu, droši vien, jutīsies izbrīnīts, ja kāds pateiks, kā nekad nav dzirdējis par Eifeļa torni vai Brīvības statuju. Mums visiem šīs celtnes ir labi pazīstamas. Bet vai tu zini to vēsturi?

Daudzas apskates vietas slēpj sevī  pārsteidzošus noslēpumus, kurus var uzzināt, tikai dziļi ieskatoties to radīšanas vēsturē.

Tieši tev mēs šodien radījām pārsteidzošo faktu apkopojumu par visas pasaules apskates vietām un mākslas darbiem.

1. Dzīvoklis pēdējā Eifeļa torņa stāvā

Reti kurš zin to, kā pašā augstākajā Eifeļa torņa stāvā atrodas mazs neievērojams dzīvoklis. Tas piederēja šī šedevra radītājam – Gustavam Eifelim. Viņu apskauda visa Parīze.

Tagad šis dzīvoklis ir pieejams tūristu apskatei.

2. Saplēstā ķēde pie Brīvības pieminekļa kājām (ASV)

Eduārds de Labulē, slavens franču politiķis, bija dedzīgs prezidenta Linkolna piekritējs, kurš dāvāja amerikāņiem šo statuju. Viņš arī ienīda verdzību.

Statuju uzdāvināja ASV par godu verdzības atcelšanai kā demokrātijas un brīvības simbolu šai valstī. Saplēstā ķēde simbolizē atbrīvošanos no važām.

3. Aizeluortas Mona Līze

Daudzi mākslinieki ir atveidojuši Monas Līzes kopijas, bet viņiem nekad nebija izdevies pārspēt Leonardo da Vinči talantu.

Bet arī pats itālietis nebija radījis tikai vienu Džokondas variantu. Otrai gleznai ir nedaudz savādāka perspektīva. Eksperti uzskata, kā šis ir nedaudz agrāks slavenā darba variants.

4. Laika kapsula Rašmoras kalnā

Arhitekts Gudzons Borglums gribēja radīt piemineklī slepeno istabu, kurā tiktu uzglabāti vissvarīgākie vēsturiskie ASV dokumenti. Viņš izgrieza alu, bet nomira, tā arī nepabeidzot iesākto.

Viņa ideja tika realizēta 1998. gadā, ieslēdzot šai istabā prezidentu memuārus. Tādējādi, tika radīta laika kapsula.

5. Pirmatnējs lielā Sfinksa izskats

Lielais Sfinkss ir vissenākā no mūsdienās esošām statujām. Sākotnēji tā bija spilgti izkrāsota un rotāta ar bārdu. Ar laik gaitu statuja pakāpeniski pašiznīcinājās un nu jau izskatās nedaudz savādāk.

Vēsturnieki uzskata, kā sākotnēji cilvēka galvas vietā atradās lauvas galva. Tad tā sāka lēnām sabrukt, un viņu pārveidoja par cilvēka galvu.

6. Pizas torņa stāsts

Visi pazīst slaveno torni, stāvošo pie Pizas katedrāles. Bet ne visi zin to, kā šis tornis tika būvēts apmēram 200 gadu. Tāpat arī nav droši zināms, kurš īsti bija šī projekta arhitekts. Visvairāk izplatīta tā versija ir – Bonanno Pizano.

7. Danajas seja Rembranta gleznā

Rembrants diezgan bieži savos darbos attēloja savu mīļoto sievu Saskiju. Bet līdz nesenām laikam pētniekiem palika par noslēpumu tas, kāpēc sievietes seja “Danajas” gleznā bija savādāka no pārējiem viņa sievas portretiem.

Atklāt šo noslēpumu palīdzēja rentgena uzņēmums. Izrādās, ka Rembrants pārveidoja gleznu pēc laulātās nāves. Viņš iemīlējās citā sievietē un nolēma atveidot vienā gleznā abu mīļoto sejas vaibstus.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru