10 valstis ar visattīstītāko medicīnu. Lūk, kur ir vērts ārstēties!

Medicīnas attīstības līmenis valstī norāda uz tās labklājību. Gribās, lai arī dzimtā valsts būtu tieši tāda, labvēlīga, spējīga palīdzēt laicīgi un iedarbīgi, ja nu gadījumā kas notiek ar manu veselību. Gribas justies droši un pasargāti valstī, kurā tu dzīvo.

Tik daudz gribas bet, diemžēl, ne vienmēr ir iespēja tos īstenot. Un tas ir skumji.

1. Zviedrija

Zviedrija uzsāk goda sarakstu. Šis valsts valdība finansē 97% no medicīnas tēriņiem. Kas nozīmē, ka katrs Zviedri dzīves laikā iztērē tikai 3% no kopējās summas, lai uzturētu sevi veselu. Naudu, kuru izdala valsts, pietiek augstās kvalitātes aprīkojuma iegādei slimnīcās, visiem medikamentiem un ievērojamai profesionālo ārstu pakalpojumu apmaksai.

Bet stomatoloģijas joma pieaugušajiem šajā valstī, joprojām paliek maksas pakalpojums. Bet izeja ir – sekot zobu veselībai kopš bērnības, jo bērniem līdz 19 gadu vecumam, stomatologa pakalpojumi ir bezmaksas.

2. Šveice

Šveicē ir ļoti augsts dzīves ilguma radītājs. Vīrieši vidēji nodzīvo līdz 80 gadiem, bet sievietes līdz 85 gadiem. Tas runā par to, ka valstī iedzīvotāju veselība ir prioritāte.

Atšķirībā no zviedriem, šveiciešiem ir jāapmaksā medicīnas apdrošināšanu un jāsastāda apdrošināšanas polise, lai vajadzīgajā brīdī saņemt nepieciešamo palīdzību no ārstiem. Bet tā ir tikai birokrātiska formalitāte. Vienā vai otrā veidā valsts apmaksā lielāko daļu no tēriņiem, kurus iztērē vidusmēra Šveices iedzīvotājs mūža garumā.

3. Dienvidkoreja

Katram Dienvidkorejas pilsonim pēc likuma ir jāiziet ikgadējā profilaktiskā medicīniskā pārbaude, kura ir apmaksāta no valsts budžeta.

Korejiešu ārsti pieturās pie tādas pozīcijas, ka visiem organisma procesiem ir jādarbojas saskaņā ar dabu, un tie joprojām pielieto senās ārstēšanas metodes, veiksmīgi apvienojot tās ar mūsdienu medicīnas inovācijām un ārstniecības standartiem.

4. Austrālija

Austrālija atšķiras ar brīnišķīgu klimatu, labu ekoloģiju, komfortabliem dzīves apstākļiem un attīstītu medicīnu. 75% no austrāliešu medicīnas rēķiniem finansē federāla valdība, bet pārējie 25% tiek nosegti ar medicīnas apdrošināšanas palīdzību.

Austrāliešiem ir jāapmaksā stomatologa un oftalmologa ārstēšanu no savas kabatas. Lai gan, īpašas neērtības dēļ tā vietējie iedzīvotāji neizjūt. Lielajās pilsētās dzīvo pietiekami nodrošināti pilsoņi, kuri var pastāvīgi apmaksāt savu zobu ārstēšanu. Savukārt tiem, kas nav spējīgi to izdarīt, valsts palīdz subsīdiju formā.

5. Itālija

Itālijā pastāv viens vienots Nacionāls veselības dienests, kurš regulāri reizi divos gados veic katras sievietes izmeklējumu, lai pārbaudītu viņas organismu uz vēža šūnu un onkoloģisko slimību esamību.

Operācijas nepieciešamības gadījumos ne privātajās, ne valsts klīnikās no pacientes neņem ne graša. Ātrās palīdzības izsaukšana arī netiek pacientu apmaksāta, pat ja to ir izsaucis nelegāls emigrants. Šādas rūpes par veselību dod savus rezultātus – itāliešu mūža garums sastāda vidēji 82 gadus.

6. Spānija

Spānija velta lielu uzmanību profesionālai veselības aprūpes darbinieku sagatavošanai. Visvienkāršākajam feldšerim mazpilsētā ar dažiem simtiem iedzīvotāju būs izglītība tajā pašā līmenī, kā privātas klīnikas ārstam lielajā megapolisē. Pievieno pie tā augsto tehnoloģiju medicīnas iekārtu iegādi par valsts budžetu, un iegūsi valsti, kurā tiešām gribas ārstēties.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru