Skat cik BAISI kadri nofilmēti kādā no Latvijas pilsētām VIDEO

Facebook lietotājs Pēteris savā profilā ievietojis video, kurā nofilmējis visai neierastu ainu. Lielai daļai jau zināms, ka Rīgu un citas Latvijas pilsētas apsēdušas mežacūkas, bet Pēterim izdevies iemūžināt divus vilkus, kuri skrien pa pļavu un fonā redzamas daudzdzīvokļu mājas. Tiesa gan Pēteris atsakās atklāt filmēšanas vietu, jo uztraucas par vilku drošību, bet komentāros kāda sieviete min, ka tas varētu būt pie Liepājas ezera.

Vilku medības Latvijā ir limitētas, tomēr limitam, tāpat kā vilku skaitam ir tendence pieaugt, šajā medību sezonā sākotnēji atļauts nomedīt 250 vilku.

FOTO: Pēteris Daknis

Vilki nav cilvēkēdāji:

Vilku ēdienkartes pētījumi atklāj, ka vilku visiemīļotākā barība ir savvaļas pārnadži, t.i., stirnas, staltbrieži, mežacūkas un mazāk aļņi, jo tie ir nopietni pretinieki. Mājdzīvnieki par upuriem kļūst visai reti, turklāt bieži vainojama ir pašu saimnieku nevīžība, atstājot lopus naktīs ārā vilku apdzīvotā rajonā.

Mūsdienās vairs nav jābaidās, ka pelēcim varētu ienākt prātā uzbrukt cilvēkam. Šādi gadījumi tika atzīmēti agrāk, kad cilvēka rīcībā nebija šaujamieroču. Intensīvas vajāšanas dēļ vilki ir mainījuši savu uzvedību un kļuvuši piesardzīgi, visi cilvēki, viņuprāt, ir potenciāli mednieki. Uzbrukt cilvēkam var ar trakumsērgu slimi dzīvnieki, taču šādi gadījumi nav bieži.

Pelēkais vilks 2014.gadā tika izraudzīts par gada dzīvnieku Latvijā.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru