18 ģeniāli izgudrojumi, kurus izmanto tikai Japānā FOTO

13. Automatizēti veikali

Robotu valstī ik uz soļa cenšas aizvietot roku darbu. Lūk šādi automatizēti veikali ir kā paradīze priekš sociofobiem – ne ar vienu nav jākontaktējas. Klusējot izvēlējies preci, samaksāji un aizgāji.

14. Viesnīca ar robotu – dinozauru pie ieejas

Mašīna sasveicināsies ar tevi un iemitinās vajadzīgajā numuriņā.

15. Salvete, kura aiztaisa tavu seju tad, kad tu ēd burgeri

Japāņiem nepatīk plaši vērt vaļā muti. Tāpēc lielie burgeri pie viņiem nav īpaši populāri. Bet vienas kafejnīcas īpašnieks izlēma vienkārši izsniegt visiem apmeklētajiem lielās salvetes lai viņi nekautrētos un ēstu ko un kā vien vēlās.

16. Tatāmi – transformeris

Japānā visu tradicionāli dara uz grīdas: guļ, ēd, skatās filmas, strādā. Tādēļ arī tika izstrādāts tatāmi – transformeris. Tas ir tradicionāls paklājiņš, kuru var pārveidot par sēdekli un galdiņu priekš portatīvā datora.

17. Parkošanās laukums priekš lietussargiem

Šādas vietas priekš lietussargu uzglabāšanas var manīt pie katras ofisu ēkas. Ļoti ērti – tā tev nav jādomā, kur nolikt savu lietussargu.

18. Burciņas, kuras var viegli taisīt vaļā

Atšķirībā no parastām burkām, kuras mēs izmantojām, japāņi izstrādāja speciālus gredzenus, kuri atvieglo burku atvēršanas procesu. Ir jauki, kad ražotājs rūpējās par pircēju ērtībām.

Japāņi nekad nebeigs pārsteigt mūs. Viņu atjautības pietiks vēl simtiem dažādu vairāk vai mazāk lietderīgu izgudrojumu radīšanai. Ir kaut kas tāds, ko varētu no viņiem paņemt par piemēru, bet ir daudz kas pilnīgi bezjēdzīgs. Lai gan uz katru preci atradīsies savs pircējs.

Kurš no izgudrojumiem tev patika visvairāk? Atstāj savu atbildi komentāros un dalies šai rakstā ar draugiem!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: ofigenno.com

Pievienot komentāru