3 produkti, kurus vajag un 3, kurus nevajag mazgāt! Lielākā daļa dara otrādi…

Nekad mazgājiet!
1. Vistu

Daudzi cilvēki uzskata, ka pirms vārīšanas gaļu jānomazgā zem tekoša ūdens, lai atbrīvotos no baktērijām. Bet patiesība ir tāda, ka vistas mazgāšana zem tekoša ūdens vai bļodā, nenomazgā baktērijas, bet inficē izlietni, traukus, darba virsmu un visas vietas, kur ūdens varētu uzšļakstīties. Viena no visbiežāk sastopamām baktērijām vistas gaļā- salmoneloze. Tā var izraisīt caureju, drudzi un sāpes vēderā. Šādi simptomi var ilgt no 4 līdz 7 dienām. Visas baktērijas, kas dzīvo uz vistas gaļas, iet bojā 165 grādu temperatūrā, tāpēc nav jēgas to mazgāt.

2. Olas

Olas, kas iegūtas rūpnieciski, ir pārklātas ar aizsargapvalka slāni, kas izolē baktērijas un novērš to izplatīšanos uz citiem produktiem. Tāpēc nekad mazgājiet iegādātās olas.

3. Zivis

Tāpat kā vistu gadījumā, mazgāšana nenogalina baktērijas, bet gan veicina to izplatību uz citām virsmām.

Ej uz nākamo lapu, lai uzzinātu kuri produkti obligāti jāmazgā!

Pievienot komentāru