Obligāti jāmazgā!
1. Burkas pirms atvēršanas
Nekādā gadījumā neatveriet konservus bez iepriekšējas mazgāšanas! Uz vākiem bieži ir bieza putekļu un mikroorganismu kārta, pat, ja tie nav redzami ar neapbruņotu aci, atverot, tie var viegli nokļūt pārtikā un izraisīt saindēšanos un tārpu infekcijas. Ir vēlams arī, ja iespējams, mazgāt pārtiku, kas atrodas iekšā burkās, lai noskalotu to no konservantiem, ko izmanto gatavošanā.
2. Augļi un dārzeņi ar ēdamu mizu
Tas mums ir mācīts kopš bērnības! Ir svarīgi rūpīgi mazgāt augļus un dārzeņus! Tā jūs ne tikai aizmazgājiet prom baktērijas un konservantus, ar ko bieži vien ir apstrādāti produkti lielveikalos, lai tie paliktu ilgāk svaigi. Turklāt ir svarīgi noslaucīt tos sausus ar papīra dvieli!
3. Augļi un dārzeņi ar neēdamu mizu
Banāni, melones, citroni un apelsīni arī rūpīgi jānomazgā pirms ēšanas! Baktērijas, kas ir uz to mizām, var iekļūt augļa mīkstumā, kad to sagriežat.
Neaizmirstiet saglabāt tīras visas darba virsmas un galdus. Cerams, ka šis raksts palīdzēs jums kļūt veselīgākiem.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru