3 produkti, kurus vajag un 3, kurus nevajag mazgāt! Lielākā daļa dara otrādi…

Obligāti jāmazgā!

2

1. Burkas pirms atvēršanas

Nekādā gadījumā neatveriet konservus bez iepriekšējas mazgāšanas! Uz vākiem bieži ir bieza putekļu un mikroorganismu kārta, pat, ja tie nav redzami ar neapbruņotu aci, atverot, tie var viegli nokļūt pārtikā un izraisīt saindēšanos un tārpu infekcijas. Ir vēlams arī, ja iespējams, mazgāt pārtiku, kas atrodas iekšā burkās, lai noskalotu to no konservantiem, ko izmanto gatavošanā.

2. Augļi un dārzeņi ar ēdamu mizu

Tas mums ir mācīts kopš bērnības! Ir svarīgi rūpīgi mazgāt augļus un dārzeņus! Tā jūs ne tikai aizmazgājiet prom baktērijas un konservantus, ar ko bieži vien ir apstrādāti produkti lielveikalos, lai tie paliktu ilgāk svaigi. Turklāt ir svarīgi noslaucīt tos sausus ar papīra dvieli!

3. Augļi un dārzeņi  ar neēdamu mizu

Banāni, melones, citroni un apelsīni arī rūpīgi jānomazgā pirms ēšanas! Baktērijas, kas ir uz to mizām, var iekļūt augļa mīkstumā, kad to sagriežat.

Neaizmirstiet saglabāt tīras visas darba virsmas un galdus. Cerams, ka šis raksts palīdzēs jums kļūt veselīgākiem.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru