6 uzvedības zelta likumi īstos restorānos

Ņem vērā restorāna specifiku, nevis savu gaumi

1

Ja esat uzaicināti uz zivju restorānu, nav nepieciešams pasūtīt gaļas ēdienus. Vai arī, ja esat slavenā restorānā, kur pasniedz lieliskus steikus, jums nevajadzētu aprobežoties tikai ar salātiem. Pretējā gadījumā jūs neizpratīsiet restorāna specifiku.

Apģērbies korekti

2

Pošoties uz restorānu, atcerieties par dreskodu. Turp nevajadzētu doties ikdienas vai sporta apģērbā. Arī pārāk sapucēties nebūtu vēlams- visu ar mēru. Jūs trāpīsiet desmitniekā, ja dosiet priekšroku kleitai līdz celim kopā ar klasiskām laiviņām.

Nebaidieties uzdot jautājumus

3

Gardēžu restorānu ēdienkartes bieži satur neskaidrus nosaukumus, kas var būt gan klasiskās, gan oriģinālās ēdienu variācijas. Tāpēc, ja jūs kaut ko nesaprotat, nevilcinieties meklēt informāciju pie pavāra vai viesmīļa. Tas ir nepieciešams, ja jums ir alerģija uz konkrētu produktu kopumu, un jūs nezināt, kas ir konkrētā ēdienā.

Kā pareizi degustēt vīnu?

4

Šī, no pirmā acu uzmetiena, ir viena no grūtākajām lietām. Bet vispirms atslābstiet. Ieelpojiet un tad iemalkojiet. Paralēli varat tērzēt. Nedegustējiet vīnu tā, it kā pasaule apkārt būtu apstājusies. Ja jums patīk vīns, jūs varat vienkārši pamāt.

Kā pareizi turēt glāzi?

5

Tā ir viena, bet ļoti tipiska lieta, kas nodos jūs vienā sekundē. Vienmēr turiet vīna glāzi aiz kājiņas.

  • Glāzi var turēt ar trīs, četriem vai pieciem pirkstiem.
  • Nekad neturiet glāzi tikai ar īkšķi un rādītājpirkstu.
    Nekad neturiet glāzi plaukstā.
  • Nekad neatšaujiet mazo pirkstiņu vai citu pirkstu.
  • Neturiet glāzi aiz apakšas.
Atstājiet dzeramnaudu un vaicājiet cenu

6

Nav jākaunas no cenas jautāšanas. Viesmīlis var Jums piedāvāt restorāna firmas ēdienu vai īpašo piedāvājumu. Vienmēr pārbaudiet cenu, ja jums tas ir svarīgi. Nekautrējieties atstāt dzeramnaudu, ja jums patika ēdiens un apkalpošana.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru