7 produkti, kurus nedrīkst atkārtoti sildīt, bet mēs to darām! FOTO

Spināti

1

Spināti ir ļoti noderīgi veselībai, jo tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Īpaši tos iecienījuši tie, kas dzīvo veselīgu dzīvesveidu un rūpīgi uzrauga uzturu. Spināti sautēti krējumā- viens no populārākajiem ēdieniem, lielisks apvienojumā ar rīsiem vai spageti, bet nevajadzētu to atkārtoti uzsildīt.
Risinājums: Lai iegūtu maksimālu labumu, iesakām izmantot spinātus to dabiskajā formā, pievienojot salātiem un kokteiļiem, bet vārītos spinātus var izmantot kā mērci vai aukstās uzkodas.

Vista

2

Bieži vien mūsu ēdienkartē var atrast vistas ēdienus. Tas ir proteīna avots, kas ir viegli sagremojas, un dažādās vistas pagatavošanas iespējas ir pārsteidzošas. Bet tomēr nevajadzētu vistu atkārtoti uzsildīt, jo tas maina olbaltumvielu struktūru, kam savukārt var būt negatīva ietekme uz gremošanu.
Risinājums: vārīta vai cepta vista ir ideāla salātiem un atlikušo vistas gabaliņu var izmantot vistas burgerim vai sviestmaizei.

Sēnes

Sēnes – produkts, kas ir ļoti “smags” organismam, tās pat nav ieteicamas bērniem, kas jaunāki par četriem gadiem. Tomēr mēs nedrīkstam aizmirst, ka sēnes ir vērtīgs augu olbaltumvielu avots, tādēļ, ja jūs ierobežojot gaļas patēriņu pārliecinieties, ka iekļaujat tās uzturā, bet ne atkārtoti termiski apstrādātas, jo tā rezultātā samazinās ne tikai to lietderība, bet arī mainās uztura sastāvs. Šādas izmaiņas var izraisīt kuņģa sāpes un vēdera uzpūšanos.
Risinājums: sautētas sēnes iesakām izmantot kā mērci makaroniem vai vārītiem kartupeļiem, aukstas sēnes var izmantot salātos, pievienojot svaigus, sakapātus zaļumus.

Olas

3

Piekritīsiet, ka olas ir no tiem produktiem, ko mēs atsildām visretāk. Tomēr ir svarīgi zināt, ka atkārtota pakļaušana augstai temperatūrai ne tikai maina garšu, padarot olas negaršīgas, bet arī būtiski ietekmē sastāvu. Vairāki vielu savienojumi, kas atrodami olās, kļūst toksiski un var negatīvi ietekmēt veselību un pat izraisīt saindēšanos.
Risinājums: vārītas olas lieliski papildina daudzus salātus un pat sviestmaizes, bet olu kulteni un ceptas olas ir labāk apēst uzreiz, nevis atstāt atsildīšanai.

Kartupeļi

Ārkārtīgi barojošs un mīļākais no produktiem daudziem no mums, tomēr, uzsildīti tie zaudē būtisku daļu to garšas un noderīgās īpašības. Tieši tāpēc mēs iesakām vārīt kartupeļus tikai vienai ēdienreizei.
Risinājums: Vieglākais veids, kā atkārtoti izmantot vārītos atdzisušos kartupeļus, pievienojot tos salātiem, bet ceptus kartupeļus un kartupeļu sautējums – apēdiet uzreiz.

Bietes

5

Bietes ir viens no tiem unikālajiem produktiem, kas pirmajā sildīšanas reizē nezaudē savas derīgās īpašības, tāpat kā tomāti. Bet atkārtota sildīšana būtiski ietekmē to struktūru un sastāvu, kas var izraisīt nopietnas veselības problēmas, jo īpaši pie regulāras šāda produkta lietošanas.
Risinājums: Kas attiecas uz zupām, kuru sastāvā ir bietes, pareizāk būtu gatavot porcijās- vienai ēdienreize, bet atlikušās vārītās sarkanās bietes var izmantot daudzos salātos. Tomēr, ja jūs vēlaties iegūt vislielāko labumu no šīs saknes, pievienojiet svaigas bietes salātiem un kokteiļiem.

Selerija

6

Daudzi mājsaimnieces pievieno seleriju zupām vai tvaicētiem dārzeņiem. Bet pēc atkārtotas termiskās apstrādes selerija maina savu struktūru un kļūst kancerogēna. Pastāvīga šādas pārtikas lietošana rada risku nopietnām slimībām, tāpēc ir svarīgi izvērtēt ne tikai produktus, ko ēdat, bet arī veidu, kā gatavojiet.
Risinājums: Daudzas krēmzupas, kuru sastāvā ir arī selerija, ir garšīgas arī aukstas, tāpēc pamēģiniet un novērtējiet!

©TOPRAKSTI.LV/FOTO:4TOLOLO.RU

Pievienot komentāru