8 izplatītākie mīti par to, kas spēj jūs nogalināt

Lietussargs palēninās kritienu

2013. gadā profesionālais slēpotājs Ēriks Roners izlēca ar lietussargu (un rezerves izpletni). Lai gan sākotnēji lietussargs nedaudz palēnināja krišanu, pēc pāris sekundēm lietussargs izliecās uz augšu un kļuva bezjēdzīgs.

Ja lifts krīt, palēkšanās izglābs jūsu dzīvību

5

Daži apgalvo, ka, ja atrodieties krītošā liftā, trieciena brīdī jums ir nepieciešams palēkties, lai glābtu savu dzīvību.

Uzreiz būtu jāsaka, ka tas nedarbojas, jo jums būtu jāpiemīt neticamam reakcijas ātrumam, un arī šajā gadījumā, sadursmes ātrums var tikt samazināts tikai par 3-5 km stundā.

Bez tam, jums būtu nepieciešams, palēkties uz augšu ātrāk nekā pārvietojas lifts, kas būtu ļoti grūti, jo lifts krīt ar ātrumu aptuveni 80 km/ h.

Izliecieties par mirušu, lai izvairītos no lāča uzbrukuma

6

Saskaņā ar ekspertu domām, tas, kā izturēties ar lāci, atkarīgs no tā, vai lācis cenšas uzbrukt vai aizsargāties. Grizliji parasti uzbrūk, kad grib aizsargāties. Šajā gadījumā labāk izlikties par mirušu, jo tas dos lācim signālu, ka neradiet viņam briesmas.

Melnie lāči mēdz uzbrukt kā plēsoņas. Šajā gadījumā šī taktika nestrādās. Ja jums ir pārtika, noieciet to uz zemes un lēni virzieties prom. Ja lācis turpina tuvoties, jākļūst agresīvākam, jāuzvedas skaļi. Ja jums ir piparu gāze- izmantojiet to un mēģiniet bēgt.

Lai glābtu dzīvību, čūskas inde ir jāizsūc

7

Dati liecina, ka indes atsūkšana, žņauga vai ledus lietošana maz ko palīdz cietušajam. Šāda rīcība drīzāk var nodarīt tikai ļaunu un kavēt medicīnisko palīdzību, izraisīt infekcijas brūcē vai radīt nervu un asinsvadu bojājumus.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: 4tololo.ru

Pievienot komentāru