8 “Eirovīzijas” skandāli, kas joprojām skan ausīs! FOTO

Uz skatuves bruņuvestē

Iesākumā “Eirovīzija” bija parasts dziesmu konkurss, bet, pieaugot popularitātei, šovs strauji apauga skandāliem. 1973. gadā uz Eiropas prestižākās skatuves pirmo reizi vajadzēja kāpt Izraēlas pārstāvei, dziedātājai Ilanit.

Šis fakts neapmierināja musulmaņu pasauli un islāma teroristi bija solījuši dziedātāju sodīt tieši uz skatuves. Par laimi, draudi neīstenojās, bet Ilanit bija spiesta uzstāties bruņuvestē.

1

Signāls revolūcijai

Tas nav noslēpums, ka mākslinieki nereti noķļūst “Eirovīzijā” politisku lēmumu dēļ. Tomēr 1974. gadā viss notika otrādi. Paulo de Carvalho dziesma “E depois do adeus” kļuva par raksturīgu “Neļķu revolūcijas” saukli Portugālē. Tieši šī kompozīcija īstajā brīdī atskaņota vienā no radio stacijām kļuva par signālu revolucionāro spēku uzstāšanās reizēm.

2

Fans uz skatuves

2010. gadā Spānijas konkursanta Daniela Diges uzstāšanos gandrīz sagrāva uz skatuves izskrējis skatītājs. Vīrietis vārdā Džimijs Džamps ir pazīstams ar savu ekscentrisko uzvedību. Viņš bieži izskrien uz futbola laukuma, tādējādi pārtraucot spēles. Tagad ekscentriķis nolēma plūkt savu daļu slavas uz “Eirovīzijas” skatuves. Viņš sabija uz skatuves aptuveni 15 sekundes, līdz apsargi izraidīja viņu no zāles.

3

Monstru uzbrukums

Pirms desmit gadiem konkursu burtiski sarāva gabalos trakie Somijas rokeri- grupa “Lordi”. Vien rokgrupas izskatu saldajā “Eirovīzijā” jau var uzskatīt par izaicinājumu sabiedrībai. Un monstrīgā izskata rokeru uzvara Eiropas galvenajā dziesmu konkursā joprojām neiederas miljoniem skatītāju prātos. Īpaši sašutuši par to bija Dima Bilan, kurš šī iemesla dēļ ieņēma tikai otro vietu, fani.

4

Transseksuāļu uzbrukums

Laiks pierādīja, ka troksnis ap grupas “Lordi” uzstāšanos bija vētra tējas tasē, ja jūs salīdzināsiet to ar skandalozo bēdīgi slavenās Končitas Vurst uzstāšanos, kurš uzvarēja 2014. gadā. Morāles cīnītājiem jau sievietes ar bārdu parādīšanās uz skatuves bija šoks, nemaz nerunājot par viņas triumfu…

Kas tiesa, 1998. gadā “Eirovīziju” jau šturmēja transseksuāla sieviete- izraēliete Dana International. Bet toreiz sabiedrība šo faktu uztvēra daudz mierīgāk. Acīmredzot, viss slēpjas viņa bārdā…

5

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu tālāk!

Pievienot komentāru