8 “Eirovīzijas” skandāli, kas joprojām skan ausīs! FOTO

Tulkošanas grūtības

Starp citu, vēl viena vīrieša sievietes tēlā atrašanās uz galvenās Eiropas skatuves radīja ievērojamas baumas. Mēs runājam par Danilko, labāk pazīstamu kā Verka Serduchka. Iedzīvotāji diezgan neviennozīmīgi uztvēra viņa kā transseksuāļa tēlu. Bet starp krievvalodīgajiem iedzīvotājiem izcēlās cita veida skandāls.

Vaina tajā, ka viena no dziesmas frāzēm, proti, “Lasha Tumbai”, tika interpretēts kā mājiena angļu frāzei «Russia, goodbye!» Lai gan dziedātājs ignorēja šos izteicienus, bet uztraukums ap šo notikumu ilgu laiku nevarēja nomierināties.

6

Demonstratīva atteikšanās no dalības

Vēl lielāku nesaprašanu 2009.gadā radīja gruzīņu grupas “Stephane un 3G” dziesma “We Don’t Wonna Put In”. Tā kā organizatori uzskatīja, ka šie dziesmas vārdi adresēti Putinam (“Eirovīzija” šajā gadā notika Krievijā), tika liks mainīt dziesmas vārdus. Atbildot uz to, izpildītāji vienkārši atteicās piedalīties konkursā.

Starp citu, tas nav vienīgais gadījums, kad kāds demonstratīvi atteicies piedalīties “Eirovīzijā”. Piemēram, musulmaniskā Turcija atsauca savu dalībnieku 2015. gadā, protestējot pret iepriekšminētās Končitas uzvaru, un trīs gadus agrāk, Armēnija atteicās sūtīt savus dalībniekus uz konkursu, kas notika Baku. Čehijas Republika uz dažiem gadiem boikotēja “Eirovīziju” par to, ka viņu pārstāvi nosodīja kādā no konkursiem.

7

Kailās dejas ar vilku

“Eirovīzijas” 2016. gada fināls vēl nav sācies, bet gaisā jau smaržo pēc cita skandāla. Baltkrievs Aleksandrs Ivanovs šokēja skatītājus ar savu provokatīvo uzstāšanos. Lai piesaistītu vairāk uzmanības, dziedātājs parādījās uz skatuves gandrīz pilnīgi kails vilku aplenkumā.

Saskaņā ar noteikumiem, dzīvnieki nevar būt uz skatuves, tāpēc dziedātājs būtu jāmaina uzstāšanās. Aleksandrs centīsies iegūt publikas atzinību vienatnē, tikai ar savu kailum. Un vokālu, protams.

8

Cerams, ka, neskatoties uz skaļajiem skandāliem, “Eirovīzija” pirmām kārtām asociēsies ar mūziku un skaistām dziesmām, un ka skatītāji šogad nebūs vīlušies!

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru