7 Tas ogles, kuras ir sākušas degt, var apbērt ar sāli. Atšķirībā no ūdens, sāls ne tikai dzēsīs uguni, bet arī neļaus aizdegties jauniem tauku pilieniem, kuri ik pa brīdim krīt uz oglēm.
8 Pirms tu sāksi gatavot šašliku, uzmet uz oglēm dažus rozmarīna zariņus. Aromātiski dūmi piedos gaļai neatkārtojamu piegaršu.
9 Izvairies no veikalu mērcēm – majonēzēm, kečupiem, sviestu un eļļu salikumiem. Tās apslapēs visu garšu, kuru tu tik centīgi veidoji. Tas ir tieši tas gadījums, kad mazāk nozīmē – labāk. Iztiec vienkārši ar dažiem grilā apceptiem dārzeņiem, svaigu maizi un sāli. Lai akcentētu gaļas garšu, tā visa būs pietiekami.
Novēlam tev jautrus pārgājienus, draudzīgas dziesmas, garšīgu šašliku un vairāk neaizmirstamu vasaras brīžu. Pavadi tos ar tiem, kas tev ir tiešām dārgs un svarīgs.
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc