Straujiem soļiem tuvojas tas brīdis, kad tirgū, veikalā un pašu dārzos parādīsies pirmie šī gada pašmāju kabacīši. Lai arī šis dārzenis nevar lepoties ar izcilām garšas īpatnībām, tomēr tas ir ļoti vērtīgs uzturā, un ārkārtīgi viegli pagatavojams.
Šodien piedāvājam pavisam vieglu recepti, kā pagatavot šos dārzeņus cepeškrāsnī.
Kabači ar sieru cepeškrāsnī
Sastāvdaļas šim ēdienam ir ārkārtīgi vienkāršas, bet pagatavošana- elementāra.
Sastāvdaļas:
- 1 kg cukīni
- 1 tējk. riekstu garšvielas
- 3 ēdamk. augu eļļa
- 1/2 tējk. granulētu ķiploku
- 1 tējk. sāls
- 100 g mocarellas siera
Pagatavošana
Cukini rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet. Abās pusēs nogriež galiņus, sagriež biezās šķēlēs, apmēram 1,5 cm biezumā.
Cukini šķēles liek dziļā traukā, apkaisa ar sāli un ļauj nedaudz atsuloties.
Sarīvējiet mocarellas sieru uz smalkas rīve. Varat izmantot parmezānu, tad garša būs daudz pikantāka.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!