Ieejot metro kupejā, tūriste jutās šokēta. Ja pieiesi tuvāk, sapratīsi, kas ir pie vainas…

Katru dienu tie, kas dzīvo lielpilsētās, nolaižas pazemes metro, lai tiktu uz darbu, mācību iestādi vai atpūtas vietu. Pelēkās dienas kļūst arvien vienmuļākas vienādu cilvēku pūļu un bezkrāsainu metropolitēna vilcienu dēļ. Tas viss nospiež mūs un nepadara darba dienas labākas.

Bet iztēlojies, ka metro pārvērta par vienu lielu izklaides laukumu, nemainot tā galveno funkciju – pasažieru pārvešanu.  Ķīnieši ir izdomājuši, kā to realizēt.

Taipejā, Taivānas galvaspilsētā, vietējie iedzīvotāji gatavojās Pasaules Vasaras Universiādei, kura norisināsies 2017.gadā no 19.augusta – 30.augustam – Ķīnā, Taipejā.

Sakarā ar šo notikumu, kurš pēc svarīguma neapiet tikai olimpiskās spēles. Taipejiešus sistēmas vilcienus pārvērta par sporta laukumiem. Vagonu iekšējais apšuvums tika stilizēts kā sporta objekti.

Tagad, ieejot vagonā, var attapties baseinā, futbola vai basketbola laukumā, vai sacīkšu trasē. Zīmējumi, galvenokārt, ir izvietoti uz kupeju grīdām. Šis projekts tika realizēts, pateicoties EasyCard Corporation, kurš pārvalda visu Taivānas sabiedrisko transportu.

Lēmums par to, kā Universiāde notiks Taipejā, tika pieņemts vēl 2011. gadā. Komisija nobalsoja par Taivānas galvaspilsētu, lai gan vēl bija domāts par Brazīliju.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru