Šī ir anēmija! 9 noteiktās saslimšanas pazīmes, neievērojami pēc pirmā skatiena

Dzelzs spēlē nopietnu lomu organisma dzīvotspējas uzturēšanā. Šķiet, kā visi zin par to, cik svarīgi ir uzturēt pareizo hemoglobīna līmeni asinīs, jo tas ir atbildīgs par šūnu piesātināšanu ar gaisu un ogļskābās gāzes izvešanu no organisma. Bet kā saprast to, vai tavs hemoglobīns atrodas normas robežās, ja neesi biežais ārstu apmeklētājs?

Mūsu redakcija palīdzēs atpazīt dzelzs līmeņa deficītu organismā, jau agrīnajā stadijā. Šīm 9 pazīmēm vajadzētu tevi brīdināt!

1. Lūztoši nagi

Ja tev ir dzelzs trūkums organismā, pat pats dārgākais un izcilākais manikīrs nespēs noslēpt lūztošos, plānos, sadalītus nagus. Viņi kļūst necaurspīdīgi, saplacināti, iegūst ieliektu formu. Ar laiku var parādīties raksturīgi karotveidīgi  padziļinājumi.

2. Aukstās rokas un pēdas

Ārā ir neglābjams karstums, bet tavas rokas un kājas ir aukstākas par ledu? Šī pazīme ir sevišķi novērojama tieši sievietēm, jo viņām jau tā organisma vidēja temperatūra ir 1-2 grādus zemāka, nekā vīriešiem. Dzelzs deficīts kavē vairogdziedzera hormonu metabolismu, izpaužoties kā anomālā ekstremitāšu temperatūra.

3. Mēles pietūkums

Dzelzs deficīta anēmijas slimniekiem ir bieži vērojams mēles pietūkums, tā daļiņu izlīdzināšanās un atrofija, garšas pazušana. Nepārtraukts mutes dobuma sausums un mēles tirpšana nedod mieru? Nekavējoties vērsies pie speciālista!

4. Neadekvāta garšas izjūta

Garšas sajūtas pārmaiņas, ir normāla sajūta, piemēram, priekš grūtniecēm. Ja tev parādās neapturama vēlēšanās uzēst krīta gabaliņu, melnzemes saujiņu vai ledus gabaliņus, tev tūlīt pat jāaizdomājas. Nenormāla vēlēšanās apēst kaut ko neēdamu liecina par dzelzs trūkumu organismā.

5. Biežās infekcijas

Ja tev ir nosliece uz biežām saslimšanām ar infekciozām slimībām vai saaukstēšanos, bet papīra salvešu paciņa ir tavs ikdienas lietošanas palīgs, cēlonis var būt nepietiekams uzturā ēdiens. Pārstāj vainot šķaudošos cilvēkus sabiedriskajā transportā un pievērsies beidzot savai veselībai.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru