Šī ir anēmija! 9 noteiktās saslimšanas pazīmes, neievērojami pēc pirmā skatiena

6. Nemierīgo kāju sindroms

Nejutīgums vai tirpšanas sajūta kājās bieži ir dzelzs trūkuma sindroms. Tas pats attiecās uz nespēju ilgi nosēdēt mierā. Ja tev ir grūti ilgstoši nosēdēt vienā stāvoklī, tu bieži pārliec vienu kāju uz otras, vai arī centies tas maksimāli saliekt, ir laiks aizdomāties!

7. Bāla āda

Bāla āda izskatās cildeni. Bet tikai tad, kad tev tā tāda ir no dabas. Pretējā gadījumā ir laiks celt trauksmi. Ja pēc intensīvā treniņa sporta zālē tev uz vaigiem parādās normāls sārtums, viss ir kartībā. Ja ir otrādāk, un tava āda ir arvien bālāka nekā iepriekš, ir laiks vērsties pie speciālistiem.

8. Elpas trūkums

Ja tev visu laiku seko elpas trūkums, turklāt bez redzamiem iemesliem, visdrīzāk, tev ir dzelzs trūkums organismā vai arī zems hemoglobīna līmenis.

9. Galvassāpes un miegainība

Ja tu guli pietiekami daudz, bet jūti neizturamu nogurumu pat brīvdienās, tā ir trauksmes zīme. Ja līdz ar iepriekš minētām pazīmēm ir arī galvassāpes, tas liecina par zemu hemoglobīnu.

Hemoglobīns palīdz sarkaniem asins ķermenīšiem transportēt skābekli no plaušām uz pārējiem orgāniem, bet dzelzs trūkums bremzē šos procesus. Rezultāts – nepārtrauktās galvassāpes un nepārtraukts nespēks.

Šīs vienkāršās klīniskās pazīmes palīdzēs tev saprast, vai tavās asinīs ir pietiekams hemoglobīna līmenis, un vai ir vērts celt trauksmi.  Svarīgi atcerēties, kā profilakse ir labākais līdzeklis. Lieto vairāk jūras veltes, riekstus, veselos graudus, pupas un zaļos lapu dārzeņus, tiec nost no kaitīgiem ieradumiem, un tu noteikti jutīsies priecīgs un vesels!

Neaizmirsti dalīties šai noderīgajā rakstā arī soc-tīklos.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru