Griešanas dēlīši ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Bet ne visi zina, kā izvēlēties pareizo dēlīti, un, ka patiesībā no tā kvalitātes ir atkarīgs gan kalpošanas laiks, gan jūsu ģimenes veselība. Tajā pašā laikā šis virtuves piederums pēdējo simts gadu laikā ir ieguvis pieņēmumus, spekulācijas un pseidozinātniskos maldus, kas neļauj jums veikalā izvēlēties patiešām cienīgu griešanas dēlīti.
Mīts # 1: koka dēlīši ir labākie
Parasti šim materiālam ir daudz priekšrocību, taču ne visi koka veidi ir piemēroti labam griešanas dēlītim. Galvenais kritērijs ir izturība pret nolietojumu. Tāpēc dēlīšus, kas izgatavoti no dižskabārža, vītola un liepas, var nekavējoties izslēgt, jo tie ir pārāk mīksti. Vislabākie ir kļavas, riekstkoka, ozola un oša dēlīši.
Mīts # 2: koks ir baktēriju augšanas vieta
Kļūdaini tiek uzskatīts, ka porainā koka struktūra kļūst par labvēlīgu vidi baktēriju uzkrāšanai un audzēšanai. Tas tā nav. Faktiski kokam piemīt antiseptiska iedarbība, un ēdiena baktērijas, kas iekļūst dēlīša augšējā slānī, vienkārši mirst.
Mīts # 3: koks uzsūc augu un gaļas sulas
Lai griešanas dēlītis būtu drošāks un ar garāku kalpošanas laiku, jums par to jārūpējas. Nepieciešama dēlīša regulāra apstrāde ar minerāleļļu. Organismam nekaitīga ir vazelīna eļļa, kas rada dabisku aizsargpārklājumu un aizver koka poras. Jums to jāatjaunina vismaz reizi mēnesī.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!