Airsoft: 2 spēļu laukumi un veikals Rīgā

Airsoft kļūst par populāru sporta izklaides veidu, kas ir pazīstams arī ar nosaukumu straikbols. Uzzini, kas īsti ir airsoft, no kāda vecuma to ieteicams spēlēt un kur iegādāties spēlēm vajadzīgo ekipējumu!

airsoft

Foto: GUNSnLASERS

Vispārīgi par airsoft

Airsoft jau sen ir pazīstams visā pasaulē. Tā ir kaujas simulācijas spēle, kuras laikā tiek izspēlēti dažādi scenāriji jeb misijas. Airsoft ieroči atgādina īstus šaujamos, tādēļ nezinātājs tos var uzskatīt pat par reāliem. Savukārt ložu vietā tiek izmantotas plastmasas bumbiņas, kas vidēji sver 0,25g.

Mazliet no vēstures

Tiek uzskatīts, ka airsoft ir radies Japānā 1970. gadu vidū. Iepriekš privātpersonām bija aizliegts savā īpašumā turēt šaujamieročus. Pirmie pieejamie airsoft ieroči bija avārijas šaujamo replikas, ar kuriem šāva 6mm lielas plastmasas lodītes.

 

Pēc Japānas airsoft kļuva populārs arī Ķīnā, Korejā, Filipīnās un citviet. Tagad ar to aizraujas tūkstošiem cilvēku visā pasaulē, kļūstot atpazīstams arī Latvijā.

Tehniskā informācija

Šis sporta veids paredz stingru drošības noteikumu ievērošanu gan spēles laikā, gan darbojoties ar ekipējumu. To var spēlēt tikai speciāli pielāgotos laukumos, kuros brīvi nevar iekļūt nepiederošas personas.

Airsoft ieroči

Airsoft ieroči ir ļoti reālistiski. Vieni no populārākajiem zīmoliem ir G&G un CYMA, kuru ražošanā izmanto metāla un polimēra detaļas. Tādi airsoft ieroči kā MP5 un M4 automāti lielākoties ir regulēti ar šaušanas ātrumu 380 fps jeb 110 – 115 m/s.

airsoft ieroci

Foto: GUNSnLASERS

Drošība

Ārpus norobežota spēles laukuma ieročus ir aizliegts izmantot, kā arī drošinātājam vienmēr jābūt pareizi novietotam. Nekad netēmē pret cilvēku, kurš nav atbilstošā apģērbā!

Aptveres

Aptveres (hicap) tiek dalītas atkarībā no ietilpības, cik bumbiņas tajās var iebērt:

  • Low cap – vidēji 80 bumbiņām
  • Mid cap – 100 līdz 130 bumbiņām
  • High cap – 300 līdz 600 bumbiņām

 

Tās spēlētājs izvēlas atkarībā no spēles scenārija, laukuma platības, dzirdamības un spēles stila. Pasākumiem, kas notiek ļoti plašos laukumos (vairāku hektāru platībā), izmanto augstas kapacitātes aptveres, jo bāze atrodas vairāku km attālumā. Šādos gadījumos airsoft spēlētājam vienmēr ir līdzi uzkabe ar papildu ekipējumu.

Airsoft bumbiņas

Airsoft veikals “GUNSnLASERS” šobrīd piedāvā iegādāties kvalitatīvās ražotāja Rockets airsoft BBs:

  • Platinum Series 5.96 +/- 0.005mm, 0.25g, pudelē 3000 bumbiņas
  • 5.95 +/- 0.01mm, 0.25g, pudelē 3000 bumbiņas

 

Pieejamas arī CO2 kapsulas airsoft pistolēm, taktiskie cimdi, gaisa uzpilde un citas noderīgas lietas.

airsoft veikals

Foto: GUNSnLASERS

 

Airsoft veikals ir vairākās lokācijās Rīgā:

  • Andrejostas ielā 21 (Andrejsala, pilsētas centrs), tel. nr. 22067621
  • Mārkalnes ielā 10 (Jugla), tel.nr. 27271688
  • Viestura prospekts 2 (Mežaparks), tel.nr. 24110058

 

Veikalu darba laiks ir mainīgs, tādēļ vispirms piezvani uz norādītajiem telefona numuriem! Airsoft veikals strādā arī nedēļas nogalēs.

Maskas un apģērbs

Spēles laikā obligāti jāvelk sejas aizsargmaksa, kas nosedz acu un mutes daļu. Tā var būt pilnā sejas maska, kas pilnībā aizsedz visu seju vai daļējā (mutes sargs atsevišķi ar brillēm).

 

Apģērbam jābūt ērtam, lai ir viegli skriet un pietupties. Vēlams izvēlēties maskējošas krāsas, kas palīdzēs palikt nepamanītam. Ja spēlētājs vēlas, var izmantot arī aizsargvesti, uzkabi un citus aksesuārus.

airsoft

Foto: GUNSnLASERS

Spēlētāja vecums

Airsoft ir atļauts spēlēt personām, kas sasniegušas vismaz 16 gadu vecumu. Svarīgi, lai spēlētājs apzinās un ņem vērā visus noteikumus, kā arī to, ka trāpījums ar lodīti var būt sāpīgs.

 

Spēles gaitā jāciena ne tikai savas, bet arī pretinieku komandas dalībnieki un godīgi “jāatzīstas”, kad pretinieks ir trāpījis.

Atvērtās airsoft spēles jeb kopspēles

Līdzīgi kā ar citiem hobijiem arī airsoft ir plaša ekipējuma izvēle un dažādi spēlēšanas stili. Ņemot vērā, ka airsoft ekipējums ir salīdzinoši dārgs, pirms tam ieteicams konsultēties ar profesionāļiem un pieredzējušiem spēlētājiem. Ikviens airsoft veikals konsultēs par visām specifikācijām, zīmoliem, atšķirībām un citām nozīmīgām niansēm.

 

Kur to izdarīt? Apmeklē atvērtās jeb publiskās airsoft spēles, kurās piedalās gan amatieri, gan tie, kas ar šo sporta veidu nodarbojas jau vairākus gadus. Pasākuma laikā tiek izspēlēti dažādi scenāriji un ir pieejams nomas ekipējums, kā arī vērtīgus padomus dos instruktors.

“GUNSnLASERS” atvērtās spēles

Šādas spēles regulāri rīko “GUNSnLASERS” savos laukumos Rīgā:

  • ziemas sezonā katru otrdienu iekštelpu poligonā (Mārkalnes iela 10)
  • vasaras sezonā āra poligonā (Viestura prospekts 2)

Uz pasākumiem jāreģistrējas iepriekš, rakstot e-pasta vēstuli uz [email protected], Facebook lapā TE vai arī zvanot pa telefonu 27274646!

Airsoft misijas

Misijas jeb scenāriji vai uzdevumi ir ļoti dažādi. Tos instruktori pielāgo laukuma platībai un īpatnībām, kā arī spēlētāju vecumam un iepriekšējai pieredzei.

 

Dažadas no populārākajām ir:

  • Prezidents;
  • Policisti pret teroristiem;
  • Karoga uzvilkšana mastā;
  • Karalis, kas atrodas kalnā;
  • Snaiperis;
  • Komandas death mačs.

 

Pieredzējuši instruktori mēdz populāras misijas izmainīt un papildināt tās ar kādiem interesantiem noteikumiem vai elementiem.

Kā nosaka, kura komanda uzvar?

Tas, protams, ir atkarīgs no misijas un noteikumiem, kas tiek atrunāti pirms airsoft spēles sākuma. Ir uzdevumi, kur pēc viena trāpījuma dalībniekam no spēles ir jāizstājas un jāgaida misijas beigas, beigās uzvar komanda, kas ir “izšāvusi” visus pretiniekus. Citos uzdevumos uzvar komanda, kad tā ir izpildījusi uzdevuma mērķi, piemēram, ieņēmusi ēku, teritoriju vai atminējusi sprāgstošas bumbas slepeno kodu.

 

Ja Tev ir vēl kādi jautājumi par airsoft, tā ekipējumu un spēles laukumiem, sazinies ar “GUNSnLASERS” un apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv! Mājaslapā iepazīsties ar “GUNSnLASERS” piedāvātajiem spēles laukumiem, kā arī ieskaties veikala sadaļā!

 

Pievienot komentāru