Rudens ir mīlestības cienīgs tikai tāpēc, ka tas dod mums krāšņus augļus – ķirbjus. Tos var izmantot zāļu pagatavošanai, dekorējot interjeru un, protams, gatavojot gardos ēdienus. Aukstajā laikā jūs tik ļoti vēlaties kaut ko saldu, bet vēl vairāk – uzmundrināt sevi. Un ķirbis ir lieliski piemērots saldu un veselīgu desertu pagatavošanai.
Šodien iepazīstināsim ar ļoti maigu un gardu ķirbju pīrāgu. Šis biezpiena un ķirbju deserts ir populārs gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tas izskatās tik vilinoši, ka var droši ieņemt galveno vietu svētku galdā.
Sastāvdaļas:
- 800 g ķirbju
- 500 biezpiens
- 200 g cukura
- 5 olas
- 2 ēd.k. kukurūzas ciete
- 25 g magoņu
- viena apelsīna miziņa
- 100 g skābā krējuma
PAGATAVOŠANA
Ielieciet ķirbja mīkstumu cepeškrāsnī, lai ceptu. Atstājiet 100 g mīkstuma pildīšanai, bet pārējo izspiediet, salokot vairākos slāņos marli. Nosusināto ķirbi sasmalcina blenderī vai gaļas mašīnā. Pievieno 70 g cukura, miziņas, 2 olas, 1 ēdamkaroti cieti un labi samaisa.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!