Aktuālākais rudens deserts: Maigais ķirbju un biezpiena pīrāgs

Pavāri magones 15 minūtes zemā siltumā. Pēc tam noteciniet ūdeni un izžāvējiet.

Sajauciet blenderī biezpienu un 100 gramus cukura, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad pievieno 2 olas, 1 ēdamkaroti cieti, magoņu sēklas.

Izklājiet formas apakšu (vislabāk to izmantot atdalāmo) ar cepampapīru un iesmērējiet ar eļļu. Apklājiet sānu malas ar eļļu un apkaisiet ar nelielu daudzumu miltu. Pārmaiņus ieklājiet biezpiena un ķirbju masu.

Viegli uzsitiet pa formu, lai masa vienmērīgi sadalītos.

Ar koka irbulīti no formas malām uz centru velciet vairākus starus. Ievietojiet formu cepeškrāsnī un cepiet apmēram 40 minūtes 170 grādu temperatūrā.

Tikmēr sagatavojiet pildījumu: samaisa skābo krējumu, 30 gramus cukura, 1 olu un 100 g ķirbju biezeni.

Pīrāgu aplej ar pildījumu un atstājiet krāsnī vēl 10 minūtes.

Atdzesē pīrāgu un pasniedz galdā! Labu apetīti!

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc

Pievienot komentāru