Apkures krāsnis privātmājā: vai zināt, kā izvēlēties krāsni un pielāgot to interjeram?

Pavadīt brīvo laiku omulīgā mājas atmosfērā – tas ir daudzu cilvēku iecienītākais atpūtas veids. Taču nekas tā nesagandē atpūtu mājās, kā drēgnums, mitrums un aukstums. Apkures krāsnis efektīvi tiek galā ar aukstā laika izaicinājumiem, dāvājot nepieciešamo siltumu pat bargākajos ziemas mēnešos. Ja Jums visu laiku salst, kamīnkrāsns ir viens no labākajiem risinājumiem.

Precesdarbam.lv-apkures krāsnis(2)
Foto: Shutterstock.com

Jaunākās paaudzes krāsniņas ir vizuāli atraktīvas un iederas gan klasiskos interjeros, gan telpās ar modernu dizainu. Ja Jums ir vasarnīca vai privātmāja, krāsniņas iegāde noteikti jau ir iekļauta darāmo darbu sarakstā. Taču kā izvēlēties pareizu modeli? Izlasiet šajā rakstā svarīgāko par apkures krāsnīm un dodieties uz veikalu, bruņojies ar zināšanām!

Malkas apkure modernā mājā: kādu krāsni izvēlēties?

Apkures krāsnis un kamīni ir radniecīgas, bet ne identiskas preces. Kamīni lielākoties pilda dekoratīvo funkciju un nevar nodrošināt efektīvu mājokļa apkuri, jo ātri zaudē siltumu. Savukārt kamīnkrāsns apvieno tradicionālās lauku mājas krāsns un kamīna priekšrocības:

  • ātri uzsildās;
  • lēni zaudē siltumu pat pēc uguns nodzēšanas;
  • labi uzsilda telpu;
  • ļauj vērot liesmu caur stikla durtiņām;
  • ļauj gatavot ēdienu, ja krāsns ir aprīkota ar speciāliem riņķiem maltītes gatavošanai.

Modernas krāsnis ir brīvi stāvošas, tāpēc Jums nav jāiebūvē krāsns sienā un jāapliek ar ķieģeļiem. Viss, kas nepieciešams, ir savienot krāsni ar mājas dūmvada sistēmu un iegādāties malku, briketes vai ogles, lai baudītu siltumu gan dienā, gan naktī.

Precesdarbam.lv-apkures krāsnis(1)

Foto: Shutterstock.com

3 padomi, kā izvēlēties apkures krāsnis

1. Aprēķiniet apsildīšanas platību

Meklējot kamīnkrāsni, pirmām kārtam pievērsiet uzmanību krāsns nominālajai jaudai. Lai saprastu, cik lielu telpu krāsns varēs apsildīt vidējā darbošanās režīmā, reiziniet 1 kW uz 10 m2. Piemēram, kamīnkrāsns ar nominālo jaudu 4kW lieliski apsildīs 40 m2 lielu telpu. Jāatzīmē, ka apkures krāsniņas labi apsilda 1 – 2 caurstaigājamas istabas, tāpēc lielai privātmājai var būt nepieciešamas vairākas krāsniņas.

2. Izvēlieties piemērotāko materiālu

Krāsnis no čuguna vai akmens lēnāk uzsildās, taču arī lēnāk atdziest. Krāsns no metāla līstēm ir piemērotāka, ja Jūsu prioritāte ir ātra telpas uzsildīšana. Centrālapkures krāsniņas pastāvīgai lietošanai labāk izvēlēties no čuguna, akmens vai keramikas, bet metāla krāsns labi iederēsies vasarnīcā vai mājā, ko regulāri neizmanto dzīvošanai.

3. Atrodiet gaumīgu krāsns dizainu

Kamīnkrāsnis lielākoties ir melnā vai tumši pelēkā krāsā, dažiem modeļiem ir gaišāki keramikas iestarpinājumi. Neitrālas krāsas ir labi piemērotas visdažādākajiem interjeriem, taču atsevišķi ražotāji piedāvā arī krāsniņas ar reljefa rotājumiem, izliektām kājām un podiņu apdari – ideāli piemērotas klasiskā stilā ieturētam iekštelpu dizainam.

Precesdarbam.lv-apkures krāsnis

Foto: Shutterstock.com

Laba krāsns nevainojami kalpos gadu desmitiem, tāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus kvalitatīvas krāsns iegādē. Krāsnis no pārbaudītiem ražotājiem Latvijā var iegādāties  tiešsaistē, interneta veikalā Precesdarbam.lv.

50+ krāsnis mājām Precesdarbam.lv

Interneta veikalā Precesdarbam.lv ir atrodamas apkures krāsnis no metāla, akmens, keramikas un šo materiālu kombinācijām. Sortimentā ir gan krāsnis nelielām istabām, gan jaudīgas centrālapkures krāsniņas, kas spēj apsildīt visu mājokli.

Precesdarbam.lv ir ērta pasūtījumu veikšanas un piegādes kārtība. Klientu ērtībai veikals piedāvā:

  • piegādi ar kurjerpastu visā Latvijā vai pastāvīgu pirkuma izņemšanu veikala Rīgas birojā;
  • apmaksu ar norēķinu karti vai skaidrā naudā;
  • preces piegādi 1 – 5 darba dienu laikā, ja prece ir noliktavā.

Izmantojiet iespēju aplūkot un pasūtīt apkures krāsnis, netērējot laiku braucienam uz veikalu. Ienāciet Precesdarbam.lv un izvēlieties ideālu kamīnkrāsni savai mājai!

Pievienot komentāru