Apskati, no kā tiek gatavotas bērniem tik mīļās gumijas končas… Mati ceļas stāvus! FOTO

2 (1)

Želatīns, kā izrādās, neaug kokos. Tā ir bezgaršīga dzeltenīga viela, ko iegūst pēc ilgstošas dzīvnieku ādas, skrimšļu un kaulu vārīšanas. Tas ir, faktiski, no gaļas ražošanas atkritumiem: kauli, nagi, ādas, ragi, kas paliek pēc cūkgaļas un liellopu gaļas pārstrādes.

3 (1)

4

Želatīns tiek ražots vai nu tieši pie gaļas pārstrādes uzņēmumiem, vai ražotāji vāc atkritumus no kautuvēm. Dzīvnieka ķermeņa daļas ilgi sterilizē un silda pie 140 grādiem, un tad masa tiek sasmalcināta un žāvēta līdz kamēr tā ir balta pulvera veidā, kam var tikt piešķirta krāsa un smarža.

5

Želatīnam piemīt visas drošības garantijas, jo tas izgatavots no dabīgām sastāvdaļām. Jūs varat droši pagatavot jebkuras želejas vai kaut ko tamlīdzīgu. Ir arī jāapzinās, ka želatīns ir ietverts ne tikai konfektēs, bet arī vitamīnos, medikamentos, desās un konservos, augļu uzkodās. Tās ir lamatas veģetāriešiem!

6

Patiešām, želatīna ražošana var izskatīties diezgan asiņaina un pietiekami nejauka, bet jāatzīst, ka šis produkts absolūti nesatur taukus, ogļhidrātus un holesterīnu. Gluži pretēji, tas ietver 18 neaizstājamās aminoskābes, kas palīdz atjaunot kaulus, saites un cīpslas.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

COMMENTS

Pievienot komentāru