Ar ko kopā nelietot olas, lai izvairītos no smaguma sajūtas vēdrā

Katru dienu mēs “bombardējam” savu kuņģi ne tikai ar kaitīgu pārtiku, bet arī diezgan drošiem produktiem. Veselīgas dabiskas sastāvdaļas var pārvērsties gremošanas un slaidas figūras ienaidniekos. Un tas viss tāpēc, ka ne visi produkti ir “draudzīgi” savā starpā.
Lai ievērotu pareizu un sabalansētu uzturu, ir svarīgi zināt to, ko nevajadzētu ēst. Tas jo īpaši attiecas uz olām, kas prasa ilgu laiku, lai tās tiktu sagremotas. Šie ieteikumi palīdzēs jums pareizi apvienot olas ar citiem pārtikas produktiem.

NESADERĪGI

Zivis
Nedrīkst apvienot vienā ēdienā olas un zivis. Ir vērts zināt, ka ovidīns, ko satur vistu olas, ir spējīgs neitralizēt vitamīnu B7, kas ir treknajās zivīs.

Rīsi
Šeit darbojas pats likums kā ar zivīm. Lai iegūtu vislabāko no putras, ir ieteicams to ēst ar olām atsevišķi.

Kartupeļi
Nesaraujamais pāris- olas un kartupeļi- nevar līdzāspastāvēt mīļākajos salātos. Kartupeļi satur minerālvielas, kas kavē dzelzs un kalcija, kas ir olās, uzsūkšanos. Tāpēc, gatavot ēdienus, kas ir balstīti uz šīm divām sastāvdaļām, ir nepareizi. Kopā šie produkti ir slikti sagremojami.

Piens
Daži olbaltumvielu produkti nav savietojami ar otru. Tas attiecas uz pienu un olām. Pienu ir vēlams izmantot tikai atsevišķi no visiem citiem pārtikas produktiem, lai tajā esošās vērtīgās vielas uzsūktos organismā pilnībā.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru