ASV pasaulē nākusi “24 gadu veca meitenīte”. Viņas embrijs tika iesaldēts 1992. gadā. FOTO

Mazulīte Emma Vrēna Gibsone piedzima pirms mēneša. Viņa svēra 3 kilogramus, un viņas garums bija 51 cm. Viņa varētu būt visparastākais bērns, ja ne vien kāda nozīmīga detaļa.

Emma piedzima tādēļ, ka viņas mātei tika pārstādīts 24 gadus vecs donoru embrijs. Tas palika no pārā, kurš nolēma palikt anonīms, vēl 1992. gadā!

Tieši tāpēc meitene tiek uzskatīta par īstu brīnumu, jo līdz šim bija zināms par par veiksmīgu embrija transplantāciju, kas tika iesaldēts pirms 20 gadiem.

Parasti šai procedūrai raksturīga vairāku embriju audzēšana gadījumam, ja viens vai divi no tiem neizdzīvo. Divu līdz piecu dienu vecumā tie tiek pārstādīti sievietei.

Ja procedūra ir veiksmīga, daži vecāki nolemj atstāt embrijus citiem pāriem, kuri nolemj izmantot ekstrakorporālo apaugļošanu. Tā arī sanāk, ka donoru centros parādās embriji-ilgdzīvotāji.

Emmas vecāki bija spiesti izmantot IVF procedūru, jo viņiem nevar būt bērni. 26 gadus vecā Tīna un 33 gadus vecais Benjamins Gibsoni nolēma adoptēt bērnu pirms septiņiem gadiem, taču dažu problēmu dēļ viņiem tas neizdevās. Šajā periodā viņi paņēma vairākus bērnus aizbildnībā.

Meitenes tēvs reiz ieraudzīja televīzijā raidījumu, kurā tika izklāstīts, kā “adoptēt” embriju, un nekavējoties nodeva informāciju savai meitai. Pārim patika šī ideja, un viņi nolēma pieteikties.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru