Pēdējā izdzīvojusī Titānika pasažiere pirms nāves dalās pamācošā dzīves stundā. FOTO

Jau pagājuši 105 gadi kopš traģiskā incidenta, kas visiem zināms kā Titānika nogrimšana 1921. gada 14. aprīļa naktī. Tas bija pirmais kuģis, kas varēja uzņemt 2200 pasažierus. Kad tas nogrima, bojā gāja 1523 cilvēki. No šī skaita izdevās atrast tikai 300 ķermeņus. Un no šiem 300 gandrīz nevienu nevarēja identificēt.

Vairāk nekā gadsimtu vēlāk Titānika vraks atrodas apmēram 600 km attālumā no Ņūfaundlendas salas 4 km dziļumā, kur pat saules gaisma nevar iespīdēt. Un vēl joprojām ir daudz teoriju un ideju par to, kas patiesībā notika.

Atmetot visus mistiskos stāstus, kas saistīti ar šī kuģa likteni, nevar noliegt, ka Titānika traģēdija bija ārkārtējs notikums. Tas pat kļuva par pamatu ļoti populārai filmai, kas satricināja visu pasauli. Palika vien daži cilvēki, kas izdzīvoja ar šo traģēdiju, kuri daudzus gadus vēlāk varēja izstāstīt savu stāsta daļu. Bet pēdējā no viņiem nomira pirms dažiem gadiem, pēc kam viņas pēdējie vārdi kļuva zināmi.

Milvina Dīna (Millvina Dean) – pēdējā izdzīvojusī Titānika pasažiere. Viņa bija jaunākais kuģa pasažieris. Traģēdijas dienā viņai bija tikai 2 mēneši. Viņa devās ceļā kopā ar savu vecāko brāli un māsu un vecākiem, kuri nolēma atstāt Angliju, lai sāktu jaunu dzīvi Kanzāsā.

Milvina nomira 97 gadu vecumā Hempšīrā (Anglijā). Viss, ko viņa atcerējās par šo briesmīgo traģēdiju Atlantijas okeānā bija tas, ka viņa bija zīdainis. Viņa bija starp 706 izdzīvojušajiem pēc šīs neaizmirstamās katastrofas. Viņas tēvs nomira nelaimes gadījumā, bet pārējie ģimenes locekļi bija spiesti atgriezties Anglijā.

Gandrīz visi bojā gājušie mira tādēļ, ka kuģim bija pārāk maz glābšanas laivu. Pēc negadījuma Dīnu ģimene atgriezās Sauthemptonā, no kurienes Titāniks sāka savu ceļu, un kur Milvina nodzīvoja visu savu dzīvi. Viņa ieguva labu izglītību, kas tika apmaksāta no traģēdijas upuriem izmaksātajiem līdzekļiem. Viņa strādāja vairākos darbos. Otrā pasaules kara laikā viņa bija sekretāre un kartogrāfe.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru