ASV prezidents, kas prata spēlēt pokeru

Daudzi uzskata, ka neviens ASV prezidents nav piemērots savam augstajam amatam, ja vien viņš neprot turēt roku pie pokera galda.

Iespējams, ka Amerikas 37. prezidents Ričards Niksons šos vārdus uztvēra ļoti burtiski.

 

Prezidenta Niksona pokera prasmes

Otrā pasaules kara laikā Ričards Niksons kalpoja kā ASV Jūras kara flotes leitnants, kas bija atbildīgs par ieroču loģistikas pārvietošanu Gvadalkanalas gaisa spēku bāzē Zālamana salās un citos posteņos. Japāņi bieži bombardēja viņa vienību, un tā kļuva pazīstama kā “Murder, Incorporated”. Tomēr, kad Niksonu pārcēla uz mazāk notikumiem bagāto Zaļo salu, viņam bija vairāk brīvā laika, piemēram, lai spēlētu pokeru. Ja Laimz piedāvā šo spēli online, tad šeit karēvji spēlēju reālu pokeru klātienē.

 

Viņš pameta jurista darbu federālajā aģentūrā Vašingtonā, lai 29 gadu vecumā iestātos Jūras kara flotē. 1944. gadā viņu norīkoja uz gaisa spēku bāzi Zaļajā salā Zālamana salās, lai pārraudzītu kravas lidmašīnas iekraušanu un izkraušanu. Saka, ka Niksons, ierodoties bāzē, pat nezināja, kā spēlēt pokeru.

Ričarda Niksona pokera prasmes – Vai viņš bija labs?

Viņš neuzskatīja pokeru par sportu vai hobiju, viņš to uztvēra kā prasmi. Kens Hjūzs, Virdžīnijas štata vēsturnieks, saka: “Niksons centās apgūt visu, ko viņš jebkad izmēģināja”.

 

Niksons veltīja laiku, lai pamatīgi izpētītu un apgūtu pokeru, pirms lika uz spēles naudu, kamēr strādāja Jūras kara flotē. Vēl pirms tiešsaistes kazino ēras un pašmācības laikmeta viņš praktizējās kopā ar labākajiem spēlētājiem, ko varēja atrast, klausījās viņu stratēģijas un paņēmienus, un spēlēja treniņspēles bez likmēm, lai uzlabotu savas prasmes.

 

Cik daudz Niksons uzvarēja, spēlējot pokeru?

Kad Niksons atgriezās mājās pie sievas Patas, viņš bija ieguvis ievērojamu naudas summu, ko plānoja izmantot mājas iegādei. Viņa laimētā summa svārstās no 6800 līdz 8000 ASV dolāru, kas 2023. gadā būtu 125 000 ASV dolāru.

 

Kā Niksons nolēma kandidēt prezidenta vēlēšanās?

Niksons nolēma kandidēt uz Kongresa deputāta vietu Kalifornijas 12. apgabalā pēc tam, kad saņēma vēstuli no uzņēmēja “Hermana Perija”. Lai gan sākotnēji šaubījās, galu galā šo iespēju un izmantoja. Savu veiksmīgo kampaņu finansēja ar šo naudu, kas bija pret prezidentu Džeriju Vūrhisu 1946. gadā.

 

Citu ASV prezidentu pokera spēlētāju saraksts

 

1. Vorens G. Hārdings – Viņa kabinets kļuva pazīstams kā “pokera kabinets”, pateicoties viņa iknedēļas spēlēm.

2. Harijs Trumans – Viņš šo spēli apguva Pirmā pasaules kara laikā, kad bija karavīrs, un turpināja spēlēt visu mūžu.

3. Franklins D. Rūzvelts – Rūzvelts bija zemo likmju stud pokera spēlētājs.

4. Dvaits Eizenhauers – Dvaits Eizenhauers bija īpaši labs pokera spēlētājs.

5. Džordžs Vašingtons – Viņam bija personīga grāmatvedības grāmata, kurā viņš reģistrēja visas savas spēles.

6. Abrahams Linkolns – Viņam bija savs rituāls – katru likmi sāka ar 1 centa monētu.

 

Mīlot pokeru, Ričards Niksons attīstīja daudzas prasmes, kas viņu padarīja par veiksmīgu prezidentu, kādu mēs viņu atceramies šodien. Viņa spēja risināt sarunas un analizēt sarežģītas situācijas, kā arī ātrā domāšana – tas viss radās no viņa aizraušanās ar šo spēli.

Viņš ticēja, ka pat viena vienīga kārts var veidot mūsu nākotni, dodot mums aizraujošu iespēju riskēt, kas var novest pie panākumiem vai neveiksmes. Ričarda Niksona aizraušanās ar pokeru mums māca, cik svarīgi ir uzņemties risku, lai gūtu panākumus. Turklāt tas parāda, ka laika veltīšana kādam hobijam var palīdzēt veicināt personīgo izaugsmi.

Pievienot komentāru