Kāds ir labākais vecums, lai sāktu spēlēt pingpongu?

Pingpongs, pazīstams arī kā galda teniss, ir sporta veids, ko var spēlēt jebkura vecuma cilvēki. Nav konkrēta vecuma, kas tiktu uzskatīts par “labāko”, lai sāktu spēlēt, jo galu galā tas ir atkarīgs no indivīda fiziskās un kognitīvās attīstības.

 

Pingpongu var sākt spēlēt jau četrus vai piecus gadus veci bērni, jo tas var palīdzēt uzlabot roku un acu koordināciju, līdzsvaru un refleksus. Tomēr šajā vecumā ir svarīgi, lai uzsvars tiktu likts uz izklaidi un pamatprasmju attīstīšanu, nevis sacensību.

 

Vecākiem bērniem un pusaudžiem pingpongs var būt lielisks veids, kā uzlabot vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī garīgo koncentrēšanos un stratēģisko domāšanu. Daudzas skolas un sabiedriskie centri piedāvā pingponga programmas jauniešiem.

 

Arī pieaugušie jebkurā vecumā var sākt spēlēt pingpongu, jo tas ir sporta veids, kas nerada lielu slodzi un ko var baudīt gadiem ilgi. Patiesībā daudzi vecāka gadagājuma cilvēki uzskata, ka pingpongs ir lielisks veids, kā saglabāt aktivitāti un socializēties ar citiem.

 

Kopumā labākais vecums, kad sākt spēlēt pingpongu, ir tad, kad cilvēks ir ieinteresēts, tieši tāpat tas strādā arī, lai spēlētu Klondaika spēles.

 

Cik daudz laika nepieciešams, lai apgūtu pingponga spēli?

 

Lielākā daļa profesionālu treneru uzskata, ka pingponga apguve prasa vismaz piecus gadus. Ja jūs sacenšaties ar profesionāļiem, šī spēle ātri vien var kļūt pārāk sarežģīta, un īsā laikā nevar apgūt trikus un spēles principus. Dažiem cilvēkiem tas var prasīt desmit līdz piecpadsmit gadus. Tomēr galda tenisa pamatu apguvei nevajadzētu aizņemt vairāk nekā trīs nedēļas.

 

Ieteicams sākt agri

 

Sāciet apgūt galda tenisu agrā vecumā, ja vēlaties, lai šis sporta veids kļūtu par kaut ko tādu, ar ko vēlētos nodarboties profesionāli. Mācīties jebko agrā vecumā ir vienkārši. Bērna prāts ir veidots tā, lai mācītos, savukārt pieauguša cilvēka prāts ir veidots tā, lai darītu.

 

Protams, šajā gadījumā lēmums jāpieņem vecākiem. Četrus vai piecus gadus vecs bērns var viegli sekot līdzi norādījumiem. Pieaugušie uztver lietas tieši tā, kā tās ir, tāpēc viņi ir mazāk uzņēmīgi uz jaunu lietu apgūšanu.

 

Bērni var kaut ko iztēloties, kas ļauj viņiem mācīties ātrāk nekā pieaugušajiem. Nav nepieciešams izdarīt spiedienu uz maziem bērniem. Ļaujiet viņiem spēlēties, un, kad uzskatīsiet, ka viņi var tikt galā ar pretiniekiem, mudiniet viņus sacensties.

 

Turklāt nav stingru fizisko parametru. Galda tenisu var spēlēt dažāda auguma, svara un sportiskās sagatavotības jaunieši. Prakse padara cilvēku perfektu. Līdz ar to ļaujiet savam mazajam cilvēciņam kļūdīties un palīdziet viņam saprast, ka dzīvē ir gan uzvaras, gan zaudējumi.

 

Pingponga spēlēšanas priekšrocības

 

Galda teniss ir ļoti jautrs. Vēl būtiskāk ir tas, ka pingponga spēles laikā gūtā pieredze nav līdzīga nekam citam. Tā kā bērni dod priekšroku vairāk spēlēm vai uzturas ārā, viņiem neapšaubāmi patiks galda teniss, īpaši, ja viņi šo spēli apgūs agrā vecumā. Tāpēc vislabāk ir pēc iespējas ātrāk iegādāties pingponga galdu, lai bērns izaugtu, iemīļojot šo spēli.

 

Pingpongs ir lieliska iespēja pavadīt vairāk kvalitatīva laika kopā ar bērniem, vienlaikus darot kaut ko, kas patīk Jums abiem. Šie prieka pilnie mirkļi neapšaubāmi pozitīvi ietekmēs Jūsu saikni ar bērnu.

Tas bērnam ieaudzina smaga darba nozīmi

 

Lai spēlētu galda tenisu, ir jāpieliek lielas pūles. Tas prasa pilnīgu koncentrēšanos uz bumbiņu. Par uzvarētāju parasti kļūst tas, kurš spēles laikā iegulda visvairāk pūļu. Šī saikne starp uzvaru un smagu darbu ir būtisks jēdziens, kas jāizprot katram bērnam.

 

Galda teniss palīdz pieņemt lēmumus

 

Galda teniss prasa ātru reakciju uz pretinieka kustībām, kas palīdz attīstīt veiklas kustības un ātru lēmumu pieņemšanu regulāriem spēlētājiem. Šī spēle var uzlabot bērnu kognitīvās spējas, palīdzot viņiem pieņemt taktiskus lēmumus mazāk nekā sekundes laikā piespiedu apstākļos.

 

Tas paaugstina modrību un uzmanības līmeni

 

Galda teniss ir augstas intensitātes aktivitāte, kas prasa spēlētāja pilnīgu koncentrēšanos uz bumbiņu un izcilu roku un acu koordināciju. Galda tenisa spēles laikā vienlaicīgi tiek stimulētas dažādas smadzeņu daļas. Ir zinātniski pierādīts, ka, spēlējot galda tenisu, fiziskās un garīgās modrības līmenis ir visaugstākais.

 

 

 

Pievienot komentāru