Pagatavot maltīti, kad ledusskapja plaukti lūzt no pārtikas, ir ļoti vienkārši. Bet, kad nav bijis laiks, lai iepirktos, bet kaut kā jāpabaro savu ģimeni vai pat pēkšņus viesus, tas ir daudz grūtāks uzdevums. Tāpēc ir vērts vienmēr glabāt saldētavā mazliet maltās gaļas, lai laika trūkuma vai pārtikas trūkuma dēļ pagatavotu gardas vakariņas.
Šodien padalīsimies ar recepti maigam maltas gaļas sacepumam, kas ir viegli pagatavojams. Tas būs ļoti maigs, sulīgs un izteiksmīgs. Turklāt sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas.
Sastāvdaļas:
- 200 g maltas liellopu gaļas
- 500 g kartupeļu
- 150 g rīsu
- 1 burkāns
- puse sīpola
- 200 ml ūdens
- 1 ēd.k. tomātu pastas
- 2 ēd.k. augu eļļas
- 2 ēd.k. skāba krējuma
- 50 g cietā siera
- sāls
- garšvielas pēc gaumes
PAGATAVOŠANA
Rīsus novāra, līdz tie ir pusgatavi. Sarīvē burkānus un smalki sagriež sīpolus. Apcep pannā.
Ej uz nākamo lapu, lai skatītu tālāk!