Mēles attīrīšana no aplikuma- nepieciešama procedūra vai laika izšķiešana?

Kopti zobi vienmēr tikuši uzskatīti par skaistuma un labas veselības pazīmi. Mutes dobuma higiēna ir ne tikai ikdienas procedūra, bet arī būtiska nepieciešamība. Aplikums un iekaisuma slimības (stomatīts, glosīts, gingivīts, periodontīts) ir neatbilstošas zobu apkopes sekas.

Mēs visi zinām, ka zobi ir jātīra 2 reizes dienā: no rīta un vakarā. Un kā ar mēli? Vai ir nepieciešams to notīrīt vai tas ir vēl viens mārketings? Apskatīsim pamata pozīcijas.

Ietekme uz mutes dobuma veselību

Mēlei ir ļoti neviendabīga struktūra, kuras dēļ vietās starp tās rievām tiek radīti labvēlīgi apstākļi mikroorganismu attīstībai, kas veicina aplikuma parādīšanos. Tās pašas baktērijas izdala specifiskas skābes, kas laika gaitā var bojāt zobu emalju un izraisīt mīksto audu iekaisuma slimību attīstību. Mēles attīrīšana ir efektīva mutes dobuma slimību novēršanas metode.

Ietekme uz garšas uztveri

Mēle ir sarežģīts muskuļu orgāns, kas piestiprināts pie žokļa iekšējās virsmas un aizpilda gandrīz visu mutes dobumu. Tā piedalās košļāšanas procesā un ir atbildīga par pareizas runas veidošanu, taču ar to tās funkcijas nebeidzas. Mēles epitēlijs veido izvirzījumus (papilas), kas nodrošina temperatūras, sāpju, taustes, mehāniskās un garšas jutīgumu. Tādējādi, pateicoties papilāriem veidojumiem, mēs saprotam, ka citrons ir skābs un medus ir salds. Pastāvīgā mēles tīrīšana pastiprina sajūtas un ļauj labāk novērtēt katra ēdiena garšu.

Ietekme uz elpas svaigumu

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru