Atstāji auto vairākas dienas pagalmā? Noskaidro kas Tev par to draud!

Lai arī cīņā ar autobraucēju pamestiem vrakiem sākta jau pirms vairākiem gadiem, bet vēl joprojām kārtības sargi ikdienas saņem sūdzības, par arvien jauniem un jauniem auto, kurus neviens vairs neizmanto un tie kļuvuši par apgrūtinājumu apkārtējiem, vēsta raidījums ”Degpunktā”.

Policija skaidro, ka tiek saņemti gan zvani, gan epasti par dažādās vietās pamestām automašīnām. Dažkārt automašīnas par kurām sūdzas iedzīvotāji, ir jau ar beigušos apskati un ir arī tādas kurām ir derīga tehniskā apskate, bet viņas ilgstoši stāv un netiek lietotas.

Ja policijas darbinieki konstatē, ka auto atrodas publiskā vietā uz koplietošanas ceļa un bez tehniskās apskates un OCTA, tad tiek izrakstīts brīdinājums, ka šim auto 15 dienu laika ir jāpiedalās satiksmē vai arī tas tiks evakuēts uz maksas stāvvietu.

Ja pēc 15 dienām situācija nav mainījusies tad auto policijas klātbūtnē tiek evakuēts uz maksas stāvvietu un īpašniekam tiek nosūtīts paziņojums par to kur atrodas auto un kā to iespējams atgūt. Tāpat informācija tiek nodota operatīvās vadības birojam, gadījumā ja saimnieks nodomā, ka auto ir nozagts. Bet ja īpašnieks 30 dienu laikā neizrāda interesi par savu auto tad tas tiek utilizēts.

Policija aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni un policijai par pamestu auto ziņot tikai tad ja tai kādu laiku ir beigusies tehniskā apskate vai tas patiesi ir acīmredzami pamests.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru