Bez derīguma termiņa jeb 10 produkti, ko var uzglabāt ļoti ilgi!

Sausais piens

5

Visiem piena veidiem, kā arī lielākai daļai no tā atvasinājumiem ir ļoti mazs glabāšanas laiks. Bet sausais piens – izņēmums. Neatvērtā veidā šī produkta kārbas var uzglabāt uz plaukta parastā skapī daudzus gadus, nezaudējot uzturvērtību.

Žāvētas pupiņas

6

Visām pupiņām sausā veidā ir raksturīgs ilgs glabāšanas laiks. Ja jūs pagatavosiet kaltētas pupas, kas nostāvējušas 20-30 gadus, pamanīt krasas izmaiņas garšā un uztura īpašībās būs grūti. Šādu produktu var droši ņemt līdzi garā pārgājienā vai uz bumbu patversmi.

Sīrups

7

Ja tas tiek gatavots no dabiskiem cukuriem un pildīts stikla traukos, to var uzglabāt līdz pat 2-3 mēnešiem vai pat ilgāk. Taču sīrupi ar 60-70% cukura sastāvu var sacietēt un cukuroties, bet citi (ar mazāk nekā 60% cukura) – saskābt.

Kaltēta gaļa

8

Šo delikatesi izgudroja nomadu ciltis no ziemeļu reģioniem. Šodien žāvētās gaļas sagatavošanas tehnoloģija ir mehanizēta un optimizēta, kā rezultātā gaļu var lietot jebkurā veidā un uzglabāt gadiem.

Stiprais alkohols

9

Jo vairāk grādu alkoholam, jo ilgāk to var glabāt. Īstos ilgdzīvotājos var iekļaut degvīnu, rumu, viskiju, brendiju un citus stipros alkoholiskos dzērienus. Tie gadu gaitā ne tikai nebojājas, bet daži no tiem (piemēram, brendijs un viskijs) kļūst tikai labāks un vērtīgāks.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru