Bijusī Latvijas pirmā lēdija: Iztikas līdzekļu tik maz, ka nolaižas rokas

Bijušā Latvijas prezidenta Andra Bērziņa šķirtā sieva Dace Seisuma atklājusi, ka viņas dzīvē pašlaik nemaz neiet tik rožaini.

Endokrinoloģe Seisuma sarunā ar žurnālu ”Veselība” neslēpj, ka dzīve kopš šķiršanās no Bērziņa ir mainījusies – summu ko viņa kādreiz tērēja uz vienu apģērba gabalu, tagad viņa nopelna tikai vairāku mēnešu laikā.

”Tagad, kad esmu šķīrusies un man ar ārsta algu ir sevi jāuztur, saņemot algas dienā kontā 430 eiro, rokas nolaižas,” nopūšas eksprezidenta bijusī sieva.

”Man reāli slimnīcā jābūt četras stundas, par kurām man maksā algu, kaut gan tikai četras stundas es esmu pirmdienās, visās pārējās dienas tās ir virsstundas, par kurām neviens algu nemaksā. Savu darba algu varu viegli izrēķināt – bez nodokļiem stundas likme ir 4,36 eiro. Tātad dienā tie ir vidēji 17 eiro, pēc nodokļu nomaksas – ap 12 eiro dienā. Ja jāstrādā 20 darbadienas, šeit slimnīcā par nostrādātajām stundām saņemu ap 240 eiro lielu algu, bet, ja ir garās brīvdienas, tad tās iet kā bezalgas atvaļinājums un alga ir vēl mazāka,” skaudro ikdienu raksturo Seisuma.

”Kad izeju no poliklīnikas, esmu nekāda – jūtos emocionāli un fiziski iztukšota, bet šobrīd nav citu variantu,” neslēpj bijusī valsts pirmā lēdija.

AVOTS: tautaruna.lv

Pievienot komentāru