Bukmeikeri: 40% iespēja, ka skandalozajā būvnieku karteļa lietā sekos aresti

Šonedēļ kratīšanas vairākos būvniecības uzņēmumos sabiedrībai darīja zināmu, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kopā ar konkurences uzraugiem jau gadu izmeklē iespējamu būvniecības karteli publiskajos iepirkumos. Iespēju, ka jau šomēness kāds no iesaistītajiem nonāks aiz restēs, “Betsafe” bukmeikeri novērtējuši ar 40% varbūtību.

KNAB darbinieki personas var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam aizturētais jāatbrīvo, vai arī jālūdz tiesai atļauju aizturēto apcietināt. Brīvības atņemšana ir bargākais drošības līdzeklis, un to piemēro tikai tad, ja par iespējamo noziegumu personai pienāktos cietumsods, un apcietinājums ir vienīgais līdzeklis, ar kuru var nodrošināt to, ka aizdomās turamais neizdarīs jaunu noziegumu vai netraucēs izmeklētāju darbu.

Pēdējā no skaļākajām korupcijas lietām, kurā aizdomās turamajiem nācies sēdēt aiz restēm, ir “Rīgas satiksmes” iepirkumu kukuļošanas lieta. Kaut gan KNAB vēl pat neprognozē, kad lietā varētu uzrādīt apsūdzības, vairākus mēnešus cietumā jau pavadījis uzņēmējs Māris Martinsons, kuru aprīlī atbrīvoja pret drošības naudu, atgādina “Betsafe”. Savukārt citas lietas ietvaros maksātnespējas administrators Māris Sprūds apcietinājumā pavadīja pat vairāk nekā pusgadu, līdz tiesa atļāva iemaksāt drošības naudu.


Šobrīd ir grūti prognozēt, vai arī jaunās būvnieku lietas ietvaros kādai personai jau izmeklēšanas laikā būs jādodas uz cietumu, norāda bukmeikeri. Ņemot vērā, ka KNAB ziņo par desmit lielu būvniecības uzņēmumu un vairāku valsts amatpersonu iesaisti, potenciālo “sēdētāju” soliņš ir garš. Tomēr pagaidām nav ziņu, ka lietas ietvaros kāda persona būtu aizturēta. Iespējams, kratīšanās iegūtie materiāli ļaus KNAB jau aktīvāk vērsties pret lietā iesaistītajiem, taču “Betsafe” prognozē, ka šomēness tas vēl nenotiks.


Vai septembrī kādai personai tiks piemērots apcietinājums KNAB uzsāktajā kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu un karteli būvniecības uzņēmumu starpā?
Jā 40%
Nē 60%

Pievienot komentāru