Cik bieži tev jānodarbojās ar seksu, atkarībā no tava vecuma

Tātad, kas ir “normāli”?

Saskaņā ar Kinsijas institūtu, cilvēkiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem būtu jānodarbojas ar seksu par vidēji 112 reizes gadā. Vecumā no 30-39 gadiem – 86 reizes; no 40 līdz 49- 69 reizes gadā. 13% no precētiem pāriem ar seksu nodarbojas vairākas reizes gadā, 45% – vairākas reizes mēnesī; 34% – 2-3 reizes nedēļā; 7% – 4 vai vairāk reizes nedēļā.

Kas notiek, ja nepietiekoši nodarbojieties ar seksu?

Gandrīz puse no precētiem pāriem nodarbojas ar seksu vairākas reizes mēnesī.

Kāpēc tas notiek? Jā, darbs, bērni, nogurums, slimība, ģimenes problēmas… no kuriem visi var ietekmēt seksuālo dzīvi un pievilcību. Bieži gadās, ka sieviete piedzemdē bērnu, un sekss viņai kļūst vienaldzīgs. To ietekmē daudzi faktori: zīdīšana, pēcdzemdību depresija, medikamenti. Bet arī pēc vairākiem gadiem var neparādīties vēlme pēc seksuālām aktivitātēm.

2

Cits ir precējies ar mīļoto no vidusskolas laikiem, un kopā nodzīvoti 20 gadi. Pāris nodarbojas ar seksu pāris reizes gadā. Viens partneris var kaut no ādas līst ārā, lai savaldzinātu otru un radītu vēlmi pēc tuvības, taču nekas neizdodas. Bieži vien rodas jautājums, kāpēc tā?

Cik daudz seksa ir pietiekami?

Uz šo jautājumu var atbildēt vienīgi jūs pats. Lai to izdarītu, uzdodiet sev šādus jautājumus:

1. Cik daudz seksa jums ir nepieciešams pilnam gandarījumam?
2. Cik daudz jums vajag seksu, lai justos labi?
3. Cik daudz jums vajag seksu, ja jūs zināt, ka vairāk nevar iegūt?

Un vēl viena lieta: ja jūs un jūsu partneris esat laimīgi, tas nozīmē, ka jums ir pietiekami daudz seksa. Ja vienam trūkst, tad tā ir problēma.

Jūs varat runāt ar savu partneri par šo? Ja jūs nepiekrītat seksa biežumam, tad reizēm var atrast kompromisu. Mēs bieži vien izdarām pieņēmumus attiecībā uz mūsu partneriem, kas ir nepatiesi.

Cik daudz seksa ir pietiekami? Vai jūs varat pārrunāt šo ar savu partneri? Ko jūs varat darīt, lai uzlabotu savu seksualitāti vēl vairāk?

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anda Štrausa</cite>

    Varbūt paspriedelējiet par to, vai seksu būtu jāmeklē, ja nav partnera? Un varbūt labāk rakstiet ar domu, ka tie, kuri ir vieni nekrīt pēc šādiem rakstiem depresijās, bet gan sāk domāt un ilgoties pēc otras pusītes, un cenšas to satikt. Savādāk Jūs joprojām veiciniet izlaidību, bezsaistību attiecības, bezbērnu ģimenes un demogrāfijas lejupslīdi.

Pievienot komentāru