Diētiskā un garšīgā burkānkūka

PAGATAVOŠANA

Uz smalkas rīves sarīvē burkānus.

Labi sajauciet maltas pārslas, burkānus un medu. Pievienojiet kokosriekstu skaidiņas.

Formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu 1 cm biezumā.

Cepiet 20 minūtes 200 grādos. Pārgrieziet uz otru pusi un turiet cepeškrāsnī vēl 5 minūtes.

Pienu sajauciet ar dzeltenumiem un sildiet mazā siltumā līdz vārīšanās temperatūrai.

Pievieno medu, samaisiet, ļaujiet tam nedaudz atdzist. Puto ar mikseri līdz vienmērīgai konsistencei.

Ļaujiet tam atdzist. Pievienojiet biezpienu. Atkal sakuliet.

Apsmērē biskvītus ar krēmu, atstāj ledusskapī uz nakti.

Garšīgās vienkāršās burkānu kūkas recepte ir ideāls risinājums brīvdienām vai vienkārši ģimenes vakariņām. Pasniedz ar tēju vai kafiju.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS:  takprosto.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">Biruta</cite>

    Nu galīgi konsistence neatbilst… Kā masa varētu būt jāielej traukā, ja sastāvā vienīgais šķidrums ir 2 olu dzeltenumi un karote medus… 🤦🏼‍♀️

  • <cite class="fn">Biruta</cite>

    Papildināts
    Mīklā olu baltumi. Vienalga nepietiek skaidrai konsistencei. Lai kūkas krāsa būtu tuvu bildē – jāpievieno kanēlis, kas ir oriģināli burkānkūkā.

    Krēms ir tik šķidrs, ka to briesmīgo pankūku var mērcēt tai pienā. Receptē neuzrādās sastāvdaļas, kuras pieminētas kā nepieciešamas.

    Paldies par lieldienu pārsteigumu un sabojātiem produktiem, kā arī lieki iztērētu laiku. Tagad jādomā citi varianti ciema kukulim.

Pievienot komentāru