Dobelē invalīdu izmet uz ielas! Policists nepalīdz, bet apgalvo: ”Tu taču katru dienu divlitrīgos dzer.”

Sociālā dienesta jaunais klients

Lai gan aculiecinieka video redzams, ka kungs knapi pārvietojas un ir izlijis, policisti aizbrauc. Vien pēc atkārtota iedzīvotāju izsaukuma policisti ieradušies un nogādājuši vīrieti sociālajā dienestā. Dienesta vadītāja Beata Limanāne informē, ka līdz šim kungs nav nonācis sociālās palīdzības sniedzēju redzeslokā.

”Personai mēs piedāvājām nomazgāties, bet viņš norādīja, ka viņam ir savi resursi – māsa un draugs, pie kura iespējams uzturēties. Teica, ka tur arī viņš nomazgāšoties. Viņš varēja pārvietoties. Personai tika izskaidrota viņam pienākošā sociālā palīdzība. Uz to viņš atbildēja, ka viņam kontā ir 5000 eiro. Viņš pie mums neieradās reibuma stāvoklī. Līdz ar to nebija vajadzības vest viņu uz atkarību pārbaudēm. Neredzējām iemeslus, lai viņu stacionētu,” stāsta sociālā dienesta vadītāja B. Limanāne.

Lai gan kungs acīmredzami klibo, kā novēro Bez Tabu, ar grūtībām pārvietojas, sociālajā dienestā viņam piedāvāts viens spieķis. Iedzīvotāji uzskata, ka bijis nepieciešams viņu nosūtīt uz veselības pārbaudēm ārstniecības iestādē.

Lai iestātos dzīvokļa rindā, kungam jāpierāda mazturīgā statuss. Dobelniekus satrauc, ka, ja reiz ir māsa, kura varot palīdzēt, draugi un pat 5000 eiro uz konta, kāpēc viņš atgriežas uz soliņa zem klajas debess.

”Es informēšu par to sociālo darbinieku. Viņš tad, iespējams, būs obligātais klients. Mēs varam viņam sniegt palīdzību pret paša gribu, ja viņš apdraud sevi vai apkārtējos,” par veidiem, kā palīdzēt turpina sociālā dienesta vadītāja B. Limanāne.

AVOTS: lat.mixnews.lv 

Pievienot komentāru