DRAUSMĪGS VIDEO: Ja mēdz iegādāties LĒTĀKĀS olas, tad šis video ir jāredz!

Biedrība “Dzīvnieku brīvība” pārpublicējusi dzīvnieku aizstāvības organizācijas “Tušti narvai” šokējošo video, kurā redzamas dējējvistu fermas Lietuvā, kurās ražotās olas tiek pārdotas arī Latvijā ar mazumtirdzniecības veikalu tīkla SIA “Rimi Latvia”.

”Dzīvnieku biedriba” raksta:

”Nupat Tušti narvai publicēja šokējošus video materiālus no dējējvistu fermām Lietuvā, kurās ražotās olas tiek pārdotas arī Latvijā ar RIMI privāto preču zīmi. Aicini Rimi atteikties no sprostos dētu olu tirdzniecības. Paraksti petīciju http://rimi.olucena.lv un dalies ar šo ziņu!”

”Rimi Latvia” komentārs:

”Ja publicētie video materiāli par vistu turēšanas apstākļiem ir patiesi, Rimi kā sociāli atbildīgam mazumtirgotājam tie nav pieņemami. Mēs nekavējoties veiksim pārrunas ar mūsu piegādātāju, kurš ražo olas vienā no ražotnēm, izpētīsim situāciju un pārbaudīsim ražošanas apstākļus. Turklāt jāņem vērā, ka piegādātājs paralēli sadarbības līgumam ar mums ir parakstījis arī Rimi iniciēto Ilgtspējas pielikumu, kas attiecas arī uz piegādātāja atbildību par dzīvnieku labturību.
Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas šobrīd ražotnes pārbauda arī Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests, turklāt Lietuvā kā Eiropas Savienības dalībvalstī ir strikti noteikumi, kas nosaka dzīvnieku labturību un pārbauda to ievērošanu.
Mēs nestrādājam ar piegādātājiem, kas neievēro valsts likumdošanu, un mēs zinām, ka Lietuvas atbildīgās instances rūpīgi seko tam līdzi. Ja mums būs kādi signāli no Lietuvas atbildīgajām institūcijām par neatbilstībām, mēs noteikti pārskatīsim mūsu sadarbību ar piegādātāju.”

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Pievienot komentāru