Ēst vai neēst jeb patiesība par sarkano gaļu!

Pret: var būt vēža attīstības iemesls

9

2015. gadā Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka apstrādāta gaļa (speķis, desa, uc) ir kancerogēna. Turklāt, neapstrādāta sarkanā gaļa (liellopu gaļa, cūkgaļa, teļa un jēra gaļa) tika reģistrēta PVO sarakstā kā potenciāli kancerogēna, kas var izraisīt aizkuņģa dziedzera un prostatas vēža attīstību.

Par: uztur sievietes un vīrieša veselību.

10

Selēns ir antioksidants, ko satur sarkanā gaļa. Tam ir svarīga loma veidojot un attīstot veselas olnīcu folikulas. Tomēr selēns ir noderīgs ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem: tas palielina spermatozoīdu koncentrāciju spermā un palielina to mobilitāti. Nav brīnums, ka kopš neatminamiem laikiem pāriem pirms bērniņa ieņemšanas ir ieteicams iekļaut savā uzturā vairāk sarkanās gaļas.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: 4tololo.ru

Pievienot komentāru